Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanja najboljima

Mislav Glibo prvi iz geografije, a Mato Klobučar najbolji je krojač

\'08.12.2010., Sisak - Mato Klobucar drzavni je prvak u sivanju. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL\'
Nikola Čutuk/PIXSELL
08.12.2010.
u 16:45

Talentirani učenici dobili su poklon bonove Županije te domaće proizvode iz Srednje škole Petrinja

Da Sisačko-moslavačka županija obiluje mladim talentima dokazala je današnja podjela priznanja za posebna dostignuća na državnim natjecanjima osnovnoškolaca i srednjoškolaca. Deset mladića i djevojaka pokazalo se osobito uspješnima u ovoj godini, a osim njima, podijeljena su danas i četiri ekipna priznanja školama.

Uči dnevno samo dva sata

Svečanost se održala u Srednjoj školi Viktorovac, a posebne darove, domaće proizvode iz Srednje škole Petrinja, te poklon bonove Županije, učenicima i mentorima uručila je županica Marina Lovrić Merzel.

Među nagrađenima našao se i multitalentirani Kutinjanin Mislav Glibo. Sudjelovao je na čak pet natjecanja, a najbolji je u poznavanju hrvatskog jezika i geografije, treći je u fizici, šesti u kemiji, a bio je i na natjecanju iz matematike. Što mu je najdraže od svega toga teško je odabrao.

– Najviše volim hrvatski, biologiju i povijest. Ali, volim i matematiku, fiziku i kemiju – kazao je 15-godišnji Mislav, koji, dodao je, dnevno uči samo dva sata. Na brojnim natjecanjima sudjelovao je kao osnovnoškolac, a sada je već učenik prvog razreda Srednje škole T. Ujevića u Kutini, gdje također planira nizati uspjehe.

Trema ga nije omela

Odličan u svome području je i mladi Siščanin Mato Klobučar. On je krojač, a u lipnju je završio sisačku Obrtničku školu. Bio je jedini mladić u razredu, što njegovo sudjelovanje, a i pobjedu na državnom natjecanju krojača, čini još značajnijom. Htio bi upisati viši stupanj za modnog dizajnera, pa kasnije i fakultet. – Moji imaju obiteljski obrt koji se time bavi, pa je to bilo presudno u odabiru zanimanja. Velika mi je čast što sam sudjelovao na natjecanju, a imao sam ogromnu tremu, kao nikada do tada – rekao je Mato. Iako svoje zanimanje voli, ne šiva odjeću ni za prijatelje ni za sebe.

– Ne da mi se. Jednostavnije je otići i kupiti – kaže mladić. Osim Mislava i Mate, priznanja su primili i Tomislav Kukor iz Kutine, Antonio Matošević, Monika Mudrovčić, Ivona Konjetić, Ivan Mikulić i Tin Štabulin iz Siska, Dario Kramarić iz Hrvatske Kostajnice i Patricija Grošić iz Novske.

Ekipna priznanja išla su Srednjoj školi Petrinja, Glazbenoj školi Borisa Papandopula iz Kutine, OŠ "22. lipnja" iz Siska i Učeničkom domu Kutina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije