Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministar Malenica: Moguće je da će javne službe raditi od kuće, ali to se ne odnosi na sve

Ispituje se epidemiološka situacija
22. listopada 2020. u 15:23 5 komentara 6026 prikaza
Ministar Malenica predstavio sustav e-propusnica za građane
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije Vlada je zadužila tijela državne uprave te urede i druge stručne službe da poduzmu mjere za sprječavanje širenja koronavirusa i osiguraju uvjete za redovito obavljanje poslova, odnosno utvrde mogućnost rada od kuće ili u skupinama.

Odlična prilika Još uvijek radite od kuće? Evo kako sve možete kvalitetno iskoristiti pauzu

Ministra pravosuđa i uprave Ivana Malenicu Vlada je na sjednici u četvrtak ovlastila da, uz prethodnu suglasnost predsjednika Vlade, donese obvezujuću uputu kojom će utvrditi mjere, ovisno o epidemiološkoj situaciji.

"Uputom će se, ovisno o epidemiološkoj situaciji, detaljnije odrediti slučajevi i mogućnost rada od kuće, kao i mogućnost organizacije rada u skupinama, a u cilju osiguravanja kontinuiranog i redovitog obavljanja poslova tijela državne uprave te sprječavanja širenja bolesti covid-19", objasnio je Malenica.

Rad od doma - ilustracija IZNAD EUROPSKOG PROSJEKA Rad od kuće im potaknuo rast gospodarstva

Ova odluka primijenit će se na odgovarajući način i na javne službe, osim područja zdravstva, znanosti i obrazovanja i socijalne skrbi, koja se uređuju posebnim propisima, a neće se primijeniti na policijske službenike i službenike Civilne zaštite te pripadnike Oružanih snaga, koji obavljaju poslove sukladno zapovijedima glavnog ravnatelja policije, načelnika Glavnog stožera i ravnatelja Civilne zaštite.

TARIK ČESTITAO
Odustao na pitanju za pola milijuna kuna: Biste li vi znali odgovor?
Borba protiv raka
BORBA ZA ZDRAVLJE
Čak 90% dijagnosticiranih s rakom pluća u Hrvatskoj umire jer se otkriva prekasno
  • mel_torme:

    Zaposleni u javnoj službi su velik bazen mogućih zaraženih jer putuju javnim prijevozom i nalaze se u zatvorenom 8 sati. Kada bi ostali kod kuće u što većem broju to bi sigurno utjecalo na epidemiološku situaciju. Ako cijeli svijet radi ... prikaži još!i od kuće zašto se takvo rješenje i ovdje ne primjeni?

  • perolero23:

    Sto ce raditi, sjedati. Pustite ljude na godisnji!

  • hefest:

    Znači ništa se posebno neće promjeniti! Svi mi u svojim susjedstvima sigurno imamo zaposlenike javnih službi, pa znamo kako dobar dio njih "radi". Uvijek se zapitam je li to slučajnost da baš kad sam na GO, ili imam slobodne dane ... prikaži još! zbog prekovremenih........zar je slučajno da su i oni na GO,ili već tako nešto, pa su već u 9-10 kod kuće?!