Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporazum s BiH

Milanović: Tuđman nije prodavao hrvatski teritorij, niti to radim ja!

ivan ergović,dani poslodavaca,ivo josipović,zoran milanović (1)
Žarko Bašić/PIXSELL
31.07.2012.
u 20:35

Mi smo u drugoj osmini mandata i investicije u Hrvatsku će doći. I to planirane, a ne stihijske

- Niti je Tuđman prodavao hrvatski teritorij, niti to radim ja, niti je to radio Račan, komentirao je u Dnevniku HTV-a najavu ratifikacije sporazuma Tuđman - Izetbegović iz 1999. godine premijer Zoran Milanović.

Kazao je kako on tu problematiku proučava već godinama i kako se ne radi o novoj stvari.

>>'Hrvatska i BiH ne mogu mijenjati granice bez Republike Srpske'

- To je nešto što je potpisano prije 13 godina. Tehnički detalji priremani su do 2005. kada je sporazum trebao biti ratificiran, ali iz političkih razloga do toga nije došlo. Sada smo nakon dugog proučavanja došli do zaključka da krenemo rješavati problem sa susjednom državom, rekao je Milanović.

Premijer je kazao i kako problematiku gleda kompleksnije, iz interesa Dubrovnika i cijele države, i kako neće pasti pod utjecaj dnevno - političkih kritika.

- Ovo je naša,  hrvatska inicijativa, jednako kako je hrvatska inicijativa i traženje mogućnosti gradnje Pelješkog mosta uz pomoć EU. Postoji mogućnost da se i potpuno povućemo iz ugovora prije ratifikacije, ali onda moramo sa svime krenuti iz početka. Tu se ne radi samo o tom dijelu granice već o 1000 kilometara granične crte. Veliki dio već je ispregovaran, naglasio je Milanović i dodao kako oni koji upravljaju Hrvatskom, jednako kao i oni koji su prije njome upravljali znaju gdje su hrvatske granice.

Investicije će doći, i to ne stihijski nego planski

Državne investicije su podbacile, inozemni ulagači i dalje imaju iste pritužbe na sporost birokracije i antipoduzetničku klimu, priznao je premijer rekavši kako se to mora promijeniti.

- Možemo i hoćemo to promijeniti, mi smo u drugoj osmini mandata i investicije u Hrvatsku će doći. I to planirane, a ne stihijske investicije, kazao je premijer Milanović.

Komentara 95

LU
luja
21:05 31.07.2012.

Ti nemas nista zajednicko sa Dr Tudmanom, i nemoj da se poredis sa njime!

DU
Deleted user
21:05 31.07.2012.

Šef BiH povjerenstva za granice, Obradović, tvrdio da sporazum obuhvaća 99 % granične crte. Ostalo dakle 1 % ili preračunato na cca 1000 km dužine te granice - oko 10 km. Najviše sporni ostaju detalji vrha poluotoka Kleka, hrid Lopata, Veli i Mali škoj, granica na Uni kod Kostajnice, granica kod sela Uništa iznad Knina i aerodrom ex JRV Željava. Mudar državnik bi prvo inzistirao da se napravi 100 % posla, a tek onda ide eventualno pokušaj ratifikacije. I pitao bi opoziciju što misli o tome jer se traži 2/3 za ratifikaciju. A ona izrijekom odbija. Tako da Sorry, forget it!

Avatar zbog- udbasa -beskucnik
zbog- udbasa -beskucnik
21:03 31.07.2012.

za mali skolj hocemo cijeli Mostar, za veliki skolj cijelu Banja Luku....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije