Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN HRVATSKOG SABORA

Milanović: Poštivati i dostojno obilježavati Dan neovisnosti najmanje je što možemo

Gospić: Predsjenik Milanović na otvaranju 22. izložbe tradicinalnih proizvoda "Jesen u Lici"
Marko Dimic/PIXSELL
08.10.2020.
u 11:23

Nakon lipanjske Ustavne odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske, Hrvatski je sabor 8. listopada 1991. trajno utvrdio spomenuti referendumski dokaz najvećeg nacionalnog jedinstva u novijoj hrvatskoj povijesti, prisjetio se predsjednik

Predsjednik Republike Zoran Milanović prisjetio se Dana neovisnosti koji je do prošle godine bio i državni praznik i neradni dan.

Milanović je podsjetio po čemu je 8. listopada poseban dan za hrvatsku državu.

– Hrvatski sabor je 8. listopada 1991. godine donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama bivše države čime je proglašena puna i nepovratna neovisnost Republike Hrvatske. Bila je to konačna potvrda – i to od strane najvišeg predstavničkog tijela hrvatske države - volje ogromne većine hrvatskih građana koji su se na referendumu 19. svibnja iste godine izjasnili kako žele samostalnu i suverenu Republiku Hrvatsku. Nakon lipanjske Ustavne odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske, Hrvatski je sabor 8. listopada 1991. trajno utvrdio spomenuti referendumski dokaz najvećeg nacionalnog jedinstva u novijoj hrvatskoj povijesti. Poštivati i dostojno obilježavati Dan neovisnosti najmanje je što možemo kao dug prema svima koji su na povijesnom referendumu glasali za samostalnost i suverenost Republike Hrvatske, kao i prema narodnim zastupnicima koji su 8. listopada 1991. volju hrvatskih ljudi jednoglasno podržali – objavio je na Facebooku Milanović.

Hrvatski sabor je 8. listopada 1991. godine donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i...

Objavljuje Zoran MilanovićČetvrtak, 8. listopada 2020.

 

Od ove godine 8. listopada se prema novom kalendaru blagdana obilježava kao Dan Hrvatskoga sabora, spomendan te je radni dan.

VIDEO Ankica Mamić analizira komunikaciju Zorana Milanovića: Predsjednik bira krive mete

Komentara 2

ST
StariSokol
14:34 08.10.2020.

On i dalje ostaje pri svome i ne poštuje sabor i slavi dan neovisnosti po kalenadru kako su odredili komunisti 2000 godine.

Avatar manjejeviše
manjejeviše
12:52 08.10.2020.

" Nakon lipanjske Ustavne odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske," Naravno da nije napisao kako se glasalo o toj odluci ali je prisnažio da je odluka 08.10.1991. donesena jednoglasno !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije