Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dario Juričan:

'Milane, žalim što nisam tvoj pajdo jer Liparu si štand naplatio 12,5 puta manje nego meni'

Dario Juričan
Foto: Hrcin
05.03.2020.
u 07:57

Za 26 štandova i pozornicu na Trgu bana Jelačića te pet štandova i šator u Sesvetama naplatio si svom stranačkom pajdi Liparu i njegovom KUD-u Prepuštovec ukupno 2.276,00 kn, poručio je Juričan.

Dario Juričan, redatelj i bivši predsjednički kandidat, u svom se stilu na Facebook profilu ponovno obratio zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću. Ovog puta tema obraćanja bili su adventski štandovi te manifestacije od posebnog interesa.

- Milane, bilo mi je jasno koliki si ti genije kad si svome pajdi Josipu Liparu za vrijeme karnevala dao ključeve Grada, ali nisam tada znao koji si potez odigrao da taj tvoj pajdo još i ekstra zaradi na biznisu vezanom uz karneval!

Za 26 štandova i pozornicu na Trgu bana Jelačića te pet štandova i šator u Sesvetama naplatio si svom stranačkom pajdi Liparu i njegovom KUD-u Prepuštovec ukupno 2.276,00 kn (slovima: dvije tisuće dvjesto sedamdeset i šest kuna).
Naplatio si četiri kune po m2 svom pajdi Liparu, dok si primjerice meni za štand na Trgu prilikom predizborne kampanje naplatio 100 kuna (do 2 m2 naplaćuju se po cijeni od 100kn, inače je cijena 1m2 100kn) što znači da si pajdi naplatio najmanje 12,5 puta manje, Milane. Sad mi je žao što i ja nisam tvoj pajdo, isplati se!

Cijena za pajdu Lipara je ona za karneval, ili kako to stoji u dokumentu kojeg si potpisao: „manifestaciju od posebnog interesa“.
S tom se definicijom moram složiti. Sve što ti i pajde organizirate po glavnom gradskom Trgu i jesu manifestacija od "posebnog interesa". Zato se i sudi u aferi Bundekfest tvojim pajdama: Ratimiru Jurekoviću iz tvog odjela za poljoprivredu, Tediju Lušetiću iz tvog odjela za kulturu, Zdenku Antunoviću, iz tvog odjela za sport i razonodu. Ti majstori su godinama organizirali manifestacije od „posebnog interesa“ i nosili ti specijalne terete.

Nije se Fendi namještaj po Duhu Svetom stvorio u tvom stanu u Bužanovoj, o Milane!

Uvjeren sam da dr. spec. adventologije Denis Mohenski, te Tomo Ricov i Duško Ljuština jedva čekaju da ih pokupi Uskok kako bi i oni ispričali ponešto o "posebnom interesu" oko adventskih štandova, priče u koju su već godinama uključeni. Možda bi im svojim iskazom mogao pomoći i Miroslav Škoro. I taj majstor je s tobom, Milane, pekao svoj domovinski posebni interes u svojoj kućici na Adventu.

Pajdo Josip Lipar je pod krinkom karnevala ubacio svoje vlastite štandove na Trg, a koje je onda rentao podzakupcima iz OPG-ova i pokupio pinkicu. Umjesto da OPG-ovci budu privilegirana ekipa koju držiš kao kap vode na dlanu, ti ih Milane zajedno s pajdom Liparom guliš i guliš.

Video - Juričan ispred Holdinga

 

A ja te, rezaču etiketa, da ti budem iskren, u tome podržavam. Ti ih iz godine u godinu guliš i guliš, a oni redovno plaćaju pinku tvojim pajdama i šute.

Dario Juričan, gradonačelnik svemira

p.s.

Svakodnevno mi dolaze poduzetnici koji se bavi manifestacijama i uvjeravaju me, Milane, da ih Tedi Lušetić, tvoja produžena ruka za javne nabave u kulturi, ne želi niti primiti jer da su svi takvi poslovi - kažu - predestinirani tvrtki Eldra i još nekolicini pajdi. Pokazuju mi pritom prenapuhane cijene manifestacija i opreme. Ja ih uvjeravam da je to nemoguće, da je naš grad u poslovanju otvoren svima i podsjetim ih kako je i sam gradonačelnik nekoliko puta u Skupštini znao zagrmiti: "U ovom gradu vlada nulta tolerancije prema nepodopštinama!"

Vidi Milane, cilj tvojih redovitih šetnji po Županijskom sudu nije primarno da odeš direktno u zatvor, a ići ćeš svakako, već da postaneš bolja osoba. Molim te, sredi to!, stoji u objavi Darija Juričana.

Komentara 6

ZB
Zoki-Bijela
09:38 05.03.2020.

Glupson na kvadrat

IN
inot
08:49 05.03.2020.

zato jer je lopina

SV
sveznam1
09:17 05.03.2020.

Kad je stiglo izvjece na osvrt iz eu na korupciju u hr koji je odgovor bio klike? "Mi jos prevodimo dokument"!!!Zakljucak korupcija je sluzbeno priznata kao normalna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije