Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVOR BOŽINOVIĆ

'Migracije u regiji nisu utjecale na sigurnost turista i građana'

Foto: Frane Šarić
1/2
24.09.2018.
u 12:49

O sigurnosti u Zagrebu nakon dvije pucnjave na ulicama rekao je da je sigurnost  na vrhunskoj razini.

Turističku sezonu obilježila je suradnja svih institucija i možemo na kraju sezone istaknuti da je Hrvatska sigurna za odmor i to je naš brend. Zbog velikog broja gostiju sigurnost smo i podigli na veću razinu i zato smo i ustrojili stožer s policijom GSS-om, vatrogascima, DUZS, obavještajnom agencijom... U tri mjeseca rada stožera postigli smo da još jedna sezona bude sa povoljnim stanjem sigurnosti. U stožeru su bila 24 satna dežurstva, policija je koordinirala sa svima kod nas ali i surađivali smo sa susjednim policijama.

Pojačali smo i nadzor mora. Migracije u regiji nisu utjecale na sigurnost turista i građana. Sve mjere su opravdale osnivanje stožera i  prometne reakcije policije. S ovim sto smo naučili što trebamo za drugu godinu a već od danas startamo s pripremama za sljedeću sezonu - rekao je ministar Davor Božinović u Zadru gdje je održana završna konferencija povodom završetka turističke sezone 2018. Najavljene su i dodatne akcije u postizanju veće sigurnosti na cestama kao i bržeg protoka vozila na autocestama.

Upitan zna li on išta o informacijama da iza prosvjeda u Vukovaru navodno stoji Milijan Brkić odgovorio je negativno kao i na upit je li nakon skorog prijavljen i još koji prosvjed u Vukovaru. O aferi SMS upitan kako komentira curenje informacija iz policije rekao je kako je pitanje prejudicirano i da treba pustiti USKOK da radi svoj posao.

Za tvrdnju sirijskog migranata da ga je prilikom vraćanja u BiH hrvatska policija odvojila od male kćeri Božinović je rekao kako taj slučaj nije bio prijavljen policiji, ali da se upravo treba održati sastanak sa  državljaninom Sirije i da će se potom više znati o događaju koji se dogodio prije osam dana. O sigurnosti u Zagrebu nakon dvije pucnjave na ulicama rekao je da je sigurnost  na vrhunskoj razini.

- Trebamo i dodatno poraditi na percepciji sigurnosti i povećati nazočnost policije na terenu - rekao je Božinović i zaključio izjave odgovorom na upit o većini u Saboru: - Vlada ima stabilnu većinu i nastavit će provoditi sve programe.

Zamjenik načelnika PUZ-a Dubravko Teur o pucnjavi na Vukovarskoj u Zagrebu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije