Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Matić: Izlazimo iz HSS-a, a kad se Beljak makne možemo se vratiti

Poredavši se ispred biste Stjepana Radića, uz Matića je bilo 20-ak sada već bivših članova HSS-a koji su svi bili predsjednici gradskih stranačkih organizacija.
22. siječnja 2017. u 10:43 17 komentara 3894 prikaza
matić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

- HSS  je način življena, a 2017. HSS više nije ista stranka u koju smo se učlanili prije više od 20 godina i zato iz nje izlazimo. Danas se u toj stranci laže, raspuštaju se gradski ogranci i suspendiraju članovi. HSS ima nepošteno, nekorektno i nelegitimno izabrano vodstvo. Kako je sadašnji predsjednik nelegitimno izabran tako su i sve odluke nelegitimne, a mi nelegitimne odluke ne kanimo provoditi - kazao je to danas prije podne suspendirani predsjednik zagrebačkog HSS-a i zastupnik u Gradskoj skupštini Nenad Matić na konferenciji za medije koja se održana na ulazu u zgradu sjedišta HSS-a u Zvonimirovoj ulici.

Krešo Beljak intervju Beljak: Sto dana mira je prošlo, nema razloga da više štedimo Vladu

Poredavši se ispred biste Stjepana Radića, uz Matića je bilo 20-ak sada već bivših članova HSS-a koji su svi bili predsjednici gradskih stranačkih organizacija

Bili su to sada već bivši predsjednici gradskih organizacija četvrti Brezovice, Gornje i Donje Dubrave, Novog Zagreba, Trnja, Pešćenice, Asocijacije branitelja itd.

Matić je najavio da se očekuje kako će vodstvo ogranaka slijediti i članovi pa bi tako od dosadašnjih 2000 članova zagrebačkog HSS-a iz stranke mogla izaći polovica, čak 1000 članova

- Kad se makne sadašnji predsjednik Krešo Beljak kanimo se vratiti u HSS. U sadašnjem HSS-u koji vodi Beljak ne možemo biti jer mi snosimo dogovornost prema građanima Zagreba jer smo im do sada dali razna obećanja, a ona se više ne mogu ispuniti. I još nešto, kada čovjek ne poštuje instituciju Sabora kao što to čini Ivan Pernar, pa se u Saboru jede jabuka ili se ne ustane kada se svira himna, onda to Beljak ne može podržavati.

Zato, između ostalog, izlazimo iz HSS-a jer se u tom okviru ne nalazimo pa ni svjetonazorski. Naš bi slogan mogao biti 'nema predaje' i 'nema prodaje'. A hoće li sadašnji članovi koji su izašli iz stranke osnovati novu političku stranku ili ćemo biti neka nova politička grupacija, još uvijek ne znamo - kazao je Matić otkrivši i to da se, kako reče, iza zavjese obavljaju dogovori između Kreše Beljaka i Davora Bernardića s ciljem da se HSS i SDP uoči lokalnih izbora međusobno podržavaju. 

Matić je pritom naglasio da grupaciji koja je izašla iz HSS-a SDP nije svjetonazorski partner. Upitan što će biti s Marijanom Petir i hoće li se ona pridružiti nezadovoljnicima koji su izašli iz stranke, Matić je kazao da će ona ostati u HSS-u čekajući rezultat postupka koji se vodi protiv nje, no on je gotovo uvjeren da će ona biti isključena iz stranke.

Na konferenciji se novinarima obratio i sada već bivši predsjednik sesvetske organizacije HSS-a Stjepan Horvat koji je istaknuo i da on nakon 20 godina članstva izlazi iz stranke, a kap koja je prelila čašu bila je ta što se na skupštini HSS-a zabranili kandidiranje ostalim članovima i smatra da je Beljak time prekršio ustavnu odredbu da se svako može kandidirati.

Matić je na kraju na upit kada se zadnji put čuo i razgovarao s Beljakom rekao da se to dogodilo prije rujna prošle godine kada je najavio kandidaturu za predsjednika stranke te je dodao da je sada zadovoljniji što izlazi iz HSS-a nego da je tada pristao biti potpredsjednikom stranke. 

>> Nenad Matić napušta HSS!

Ilustracija
Mjesečna plaća
Bolovanje za koronavirus: Koliku naknadu možete dobiti za mjesec u karanteni ili izolaciji
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
  • zeze14:

    pajser je uspješno dovršio zadatak koji je dobio od druga zoke - uništio je HSS! zoke više nema, a uskoro neće biti niti HSS-a, svi što vrijede izlaze iz njega, a oni drugi ostaju na titaniku

  • ICCO:

    Jedan čovjek doista može uništiti stoljetnu stranku, rigidno crven i usmjeren na vraćanje duga partiji za 5 mandata u Saboru, sigurno plovi u propast, To samo još orkestru poslušnika koji sviraju posljednji valcer za ljubljenog vođu spretnih prstiju nije jasno. ... prikaži još! "Nestali u 60 sekundi"...majstor zna znanje!

  • TrvtkoKomadina01:

    Izbor pajser majstora na čelu tradicionalne hrvatske stranke više govori o samom članstvu, o degradaciji moralnoj i svakoj ljudskoj.