Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije

Mateša: Neću podnijeti ostavku, to je pritisak na sport

Zlatko Mateša
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
31.10.2013.
u 13:10

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) iznenađen je žustrim izjavama ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša u razgovoru za Soundset komentirao je najavu ministra sporta Željka Jovanovića da će podnijeti prijavu DORH-u a zbog sumnjivog poslovanja krovne sportske organizacije u Hrvata.

"Nismo napravili ništa protuzakonito ili nešto što bi dovelo u pitanje trošenje proračunskih prihoda. Duže vrijeme tražimo normalnu suradnju s Ministarstvom sporta, pokušavamo uspostaviti kontakt, ali to nam ne uspijeva. Vidljivo je iz našeg izvješća, a koje Vlada ne prihvaća, nijedna jedina lipa nije otišla negdje drugdje nego sportašima. Nitko nije dobio ništa manje nego što je trebao. To što netko smatra da jedan nacionalni sportski projekt kao što je Sportska TV ne treba podržati, to je njegovo pravo, ali nije nacionalni sportski interes".

Hoće li Zlatko Mateša podnijeti ostavku?

 – Zašto bih to učinio? Ostavku mogu zatražiti samo članovi Skupštine HOO-a. Ja tu nisam važan, važan je hrvatski sport. Oni koji su birali, ti mogu smijeniti i predsjednika i bilo koga drugog, dodaje.

"Hrvatski olimpijski odbor (HOO) iznenađen je žustrim izjavama ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića na račun Programskog i financijskog izvješća HOO-a za 2012. godinu na danas održanoj 122. sjednici Vlade RH. Vijeće HOO-a sastat će se u ponedjeljak, 4. studenoga, razmotriti izjave ministra te zauzeti stav.

U proteklih šest mjeseci poslovanje HOO-a kontrolirale su četiri inspekcije: proračunski nadzor Ministarstva financija, sportska inspekcija i fiskalni nadzor Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) te komercijalna revizija. Manje nepravilnosti koje su utvrđene ne opravdavaju negativan stav MZOS-a prema HOO-u. Rado i bez prigovora prihvatit ćemo svaki daljnji oblik kontrole i nadzora.

Napominjemo da je HOO u cijelosti ispunio svoje obveze prema svakom nacionalnom sportskom savezu i sportašu te da nije bilo odstupanja od proračunskog plana. U pogledu trošenja vlastitih prihoda HOO ima ovlasti postupati autonomno.

Sa žaljenjem konstatiramo da MZOS ne prihvaća našu kontinuiranu molbu za dijalogom i suradnjom", piše u njihovu priopćenju.

 

Komentara 1

MA
MaJu
16:48 01.11.2013.

Ministar Željko Jovanović je čudan čova? Mi volimo sve što je dobro i uspješno u RH!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije