Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Maskirani huligani upali na glasačko mjesto i razbili glasačke kutije

Došlo je do tučnjave pa je intervenirala kosovska policija koja je među sudionike tučnjave bacila suzavac. Ova biračka mjesta su zatvorena.
03. studenoga 2013. u 18:20 1 komentara 39 prikaza

Mediji u Srbiji javljaju kako je skupina maskiranih huligana nešto iza 17 sati upala na izborno mjesto u školi Sveti Sava u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, a prema nekim izvorima i u tehničku i medicinsku školu te porazbijala glasačke kutije.

Došlo je do tučnjave pa je intervenirala kosovska policija koja je među sudionike tučnjave bacila suzavac. Ova biračka mjesta su zatvorena.

Kandidat liste Srpska za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić zatražio od međunarodne zajednice da poništi današnje lokalne izbore u tom gradu.

Prvi potpredsjednik srpske vlade Aleksandar Vučić zatražio je od međunarodne zajednice dozvolu da Srbija intervenira.

aleksandar vučić (1) uoči izborne šutnje Priština: Vučić može na Kosovo, Vulin ne može

 - Vučić je tražio da Srbija intervenira i pošalje svoju policiju koja bi uhitila izgrednike. Vučić je rekao kako bi bilo "dovoljno 45 minuta da sredimo situaciju u Mitrovici". Međutim odgovora međunarodnih dužnosnika i dalje nema - saznaje beogradski Blic iz od svog izvora.

Zanimljivo je da je ultranacionalistički pokret Naši danas popodne uputio nekim redakcijama u Srbiji e-mail u kojemu tvrde da "Vučićevi batinaši planiraju upad maskiranih osoba na kosovska birališta" i razbijanje glasačkih kutija, a na majicama će imati natpis BOJKOT kako bi "za taj izgred bile lažno optužene pristalice antiizborne kampanje i pripadnici rodoljubivih organizacija!".

Na izborima su se birali zastupnici skupština općina, za što je prijavljeno 7740 kandidata, dok ih se 224 kandidiralo za gradonačelnike. Prijavljeno je sudjelovanje ukupno 103 stranke, liste, udruge, političke skupine i organizacije, od kojih je 50 iz albanske zajednice, 31 iz srpske, po tri iz turske i crnogorske, devet bošnjačkih, po dvije iz aškalijske i romske zajednice te po jedna iz goranske, egipatske i hrvatske zajednice.

A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga
  • selbivoje:

    zbilja te tri opcine imaju problema, ne znaju skime ce i kamo ce, ponudjeno im je da glasaju i zive kao svi(to nece barem po glasanju mali broj) ponudjeno im je da da imaju fondove posebne i mnoge druge privilegije ... prikaži još!e (odbijaju) ponudjeno im je SIbir ako zele (iz ruske dume) imaju sve 2 putovnice pa mogu i setati svuda (albanci to jos ne mogu)..e sada netko pametan bi rekao da su inficirani tesko nacionalizmom