Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Marijana Petir se oglasila na Facebooku i napala Beljaka

Kao razlog za suspenzije tada je navedena odluka tih članova da ne poštuju odluku Glavnog odbora stranke da na prošle izbore HSS izađe u Narodnoj koaliciji sa SDP-om, HNS-om i HSU-om, već su, tvrde u stranci, pozivali birače da ne glasaju za svoju stranku.
06. lipnja 2017. u 22:31 121 komentara 20587 prikaza
Marijana Petir
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Predsjedništo Hrvatske seljačke stranke danas je, čak deset mjeseci nakon odluke o suspenziji, iz stranke izbacilo svoju potpredsjednicu i europarlamentarku Marijanu Petir. Osim nje, izbačeni su i Marijana Fabić-Rusak, Momir Karin te Damir Lukač, dok je Tomislav Katanović, iako je poput ostalih kolega bio suspendiran, uspio preživjeti odluke o izbacivanju i ostati u stranci jer je priznao krivnju.

Krešo Beljak i Davor Bernardić Koalicija Bernardić i Beljak potpisali sporazum: 'Ovo je početak saveza za promjene'

 

Podsjetimo, još u rujnu 2016. godine, nekoliko dana nakon posljednjih prijevremenih parlamentarnih izbora, predsjednik HSS-a Krešo Beljak suspendirao je stotinjak članova, no dobar dio ih je brzo odbačen, neki su suspendirani sami napustili stranku, dok je ovih pet mjesecima čekalo na svoj rasplet.

Kao razlog za suspenzije tada je navedena odluka tih članova da ne poštuju odluku Glavnog odbora stranke da na prošle izbore HSS izađe u Narodnoj koaliciji sa SDP-om, HNS-om i HSU-om, već su, tvrde u stranci, pozivali birače da ne glasaju za svoju stranku.

- Ljudi koje smo izbacili su organizirali prosvjede, plaćali objave protiv mene i stranke u medijima, sustavno radili protiv stranke i ja sam sretan da više nisu tu jer oni zapravo nikad nisu ni bili pravi HSS-ovci – kazao je Beljak nakon sjednice Predsjedništva. Uoči te sjednice medijima su anonimno pisali i članovi HSS-a iz Sisačko-moslavačke županije tvrdeći kako je Predsjedništvo namjerno sazvano u vrijeme dok je Marijana Petir na putu, no iz središnjice stranke su poručili kako to nisu članovi njihove stranke, ali i kako je najava o sjednici poslana svima još 1. lipnja, te da nitko od petero suspendiranih o kojima se raspravlja nije HSS izvijestio da ne može doći na spomenutu sjednicu. Marijana Petir danas je bila na službenom putu u Izraelu pa se nije mogla doći braniti pred Predsjedništvom, pa je to umjesto nje radio njen odvjetnik.

Ona nam je rekla kako upravo zbog tog puta ne stigne komentirati svoje izbacivanje. Beljak joj je zamjerio što je, tvrdi, unatoč suspenziji svakodnevno izlazila u medije i kritizirala njega i stranku.

- Radila je to iako za vrijeme suspenzije naši članovi ne smiju istupati u medijima. Treba podsjetiti i da je ovo druga suspenzija za Petir, prvi put je bila suspendirana dok je stranku vodio Josip Friščić – ustvrdio je Beljak.

Petir je na svome Facebook profilu komentirala odluku: Upravo sam putem medija saznala vijest da sam nakon 27 godina članstva isključena iz HSS-a. Premda ne postoji nikakva moja krivnja, odluka je očekivana obzirom na interesnu povezanost pojedinih članova predsjedništva i njihove ovisnosti o Kreši Beljaku. Oni moraju raditi što im on kaže ukoliko žele zadržati svoje pozicije, a to je politička korupcija.

Tijekom ovog postupka došlo je do teške povrede mojih prava, koja su zajamčena Europskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, što je nepoznanica za današnje vodstvo HSS-a. Kada dobijem pisanu odluku, odlučit ću o sljedećim koracima. Zahvaljujem svima koji su mi iskazali podršku!

Krešo Beljak i Davor Bernardić PARTNERI HSS prelomio: Beljak potpisuje koaliciju s Bernardićem Krešo Beljak i Davor Gjenero PALE TEŠKE RIJEČI Žestoka svađa Kreše Beljaka i Davora Gjenera u studiju HRT-a Marijana Petir RAD NEDJELJOM Petir: Po radu nedjeljom Hrvatska na europskom vrhu

 

Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • navijeke:

    Dobra vijest. Ako ništa drugo, njih četvoro se više neće morati sramiti kad ih upitaju u kojoj su stranci.

  • Hrvatska:

    Sramota! Sto prije raspad pajser HSS-a to bolje.

  • Starotopoljanin:

    Vadis,a zbog cega treba g.Petir izbaciti iz stranke,mozda zbog onog lopovcine pajsera belje.