Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBAČENA IZ STRANKE

Marijana Petir se oglasila na Facebooku i napala Beljaka

Marijana Petir
Goran Stanzl/PIXSELL
06.06.2017.
u 22:31

Kao razlog za suspenzije tada je navedena odluka tih članova da ne poštuju odluku Glavnog odbora stranke da na prošle izbore HSS izađe u Narodnoj koaliciji sa SDP-om, HNS-om i HSU-om, već su, tvrde u stranci, pozivali birače da ne glasaju za svoju stranku.

Predsjedništo Hrvatske seljačke stranke danas je, čak deset mjeseci nakon odluke o suspenziji, iz stranke izbacilo svoju potpredsjednicu i europarlamentarku Marijanu Petir. Osim nje, izbačeni su i Marijana Fabić-Rusak, Momir Karin te Damir Lukač, dok je Tomislav Katanović, iako je poput ostalih kolega bio suspendiran, uspio preživjeti odluke o izbacivanju i ostati u stranci jer je priznao krivnju.

 

Podsjetimo, još u rujnu 2016. godine, nekoliko dana nakon posljednjih prijevremenih parlamentarnih izbora, predsjednik HSS-a Krešo Beljak suspendirao je stotinjak članova, no dobar dio ih je brzo odbačen, neki su suspendirani sami napustili stranku, dok je ovih pet mjesecima čekalo na svoj rasplet.

Kao razlog za suspenzije tada je navedena odluka tih članova da ne poštuju odluku Glavnog odbora stranke da na prošle izbore HSS izađe u Narodnoj koaliciji sa SDP-om, HNS-om i HSU-om, već su, tvrde u stranci, pozivali birače da ne glasaju za svoju stranku.

- Ljudi koje smo izbacili su organizirali prosvjede, plaćali objave protiv mene i stranke u medijima, sustavno radili protiv stranke i ja sam sretan da više nisu tu jer oni zapravo nikad nisu ni bili pravi HSS-ovci – kazao je Beljak nakon sjednice Predsjedništva. Uoči te sjednice medijima su anonimno pisali i članovi HSS-a iz Sisačko-moslavačke županije tvrdeći kako je Predsjedništvo namjerno sazvano u vrijeme dok je Marijana Petir na putu, no iz središnjice stranke su poručili kako to nisu članovi njihove stranke, ali i kako je najava o sjednici poslana svima još 1. lipnja, te da nitko od petero suspendiranih o kojima se raspravlja nije HSS izvijestio da ne može doći na spomenutu sjednicu. Marijana Petir danas je bila na službenom putu u Izraelu pa se nije mogla doći braniti pred Predsjedništvom, pa je to umjesto nje radio njen odvjetnik.

Ona nam je rekla kako upravo zbog tog puta ne stigne komentirati svoje izbacivanje. Beljak joj je zamjerio što je, tvrdi, unatoč suspenziji svakodnevno izlazila u medije i kritizirala njega i stranku.

- Radila je to iako za vrijeme suspenzije naši članovi ne smiju istupati u medijima. Treba podsjetiti i da je ovo druga suspenzija za Petir, prvi put je bila suspendirana dok je stranku vodio Josip Friščić – ustvrdio je Beljak.

Petir je na svome Facebook profilu komentirala odluku: Upravo sam putem medija saznala vijest da sam nakon 27 godina članstva isključena iz HSS-a. Premda ne postoji nikakva moja krivnja, odluka je očekivana obzirom na interesnu povezanost pojedinih članova predsjedništva i njihove ovisnosti o Kreši Beljaku. Oni moraju raditi što im on kaže ukoliko žele zadržati svoje pozicije, a to je politička korupcija.

Tijekom ovog postupka došlo je do teške povrede mojih prava, koja su zajamčena Europskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, što je nepoznanica za današnje vodstvo HSS-a. Kada dobijem pisanu odluku, odlučit ću o sljedećim koracima. Zahvaljujem svima koji su mi iskazali podršku!

 

Komentara 121

NA
navijeke
20:18 06.06.2017.

Dobra vijest. Ako ništa drugo, njih četvoro se više neće morati sramiti kad ih upitaju u kojoj su stranci.

HR
Hrvatska
20:10 06.06.2017.

Sramota! Sto prije raspad pajser HSS-a to bolje.

ST
Starotopoljanin
18:57 06.06.2017.

Vadis,a zbog cega treba g.Petir izbaciti iz stranke,mozda zbog onog lopovcine pajsera belje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije