Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednica sabora

Maras: Zašto je HDZ prevario građane Zagreba i sveo ih na građane drugog reda?

Gordan Maras
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
15.05.2020.
u 10:12

Željko Reiner današnji dnevni red dopunio je s prijedlozima dviju novih točaka, od kojih je druga prijedlog odluke o raspuštanju Sabora u ponedjeljak 18. svibnja, i to na prijedlog vladajuće većine

Točno u 9.30 počelo je danas redovno zasjedanje Sabora, no odmah na početku potpredsjednik Sabora Željko Reiner (HDZ) današnji dnevni red dopunio je s prijedlozima dviju novih točaka, od kojih je druga prijedlog odluke o raspuštanju Sabora u ponedjeljak 18. svibnja, i to na prijedlog vladajuće većine. 

Odmah potom prvi se za riječ javio SDP-ov Gordan Maras započevši s tvrdnjom o današnjem posljednjem danu rada Sabora, na što ga je Reiner ispravio da će posljednji dan rada Sabora biti u ponedjeljak. 

– Predsjednik Vlade Andrej Plenković bio je najavio kako će Zakon o obnovi Zagreba ići na raspravu u Sabor. Od toga se odustalo. Zašto je HDZ izabrao sebe kao prioritet, a ne građane i građanke Zagreba? Zašto ste prevarili građane i građanke Zagreba i sveli ih sad na građane drugog reda? – zapitao je Maras, na što je Reiner reagirao da se ne drži dnevnog reda. Potom je Reiner riječ dao državnom tajniku u Ministarstvu obrane Tomislavu Iviću da predstavi Vladin prijedlog Zakona o osnivanju Sveučilišta obrane i zaštite, što je i bila prva planirana točka današnjeg dnevnog reda rada Sabora. 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Dipsy
Dipsy
10:47 15.05.2020.

Hahaha, da je Maras gradonačelnik, kao što to aspirira biti, sigurno bi sve sredio u tren oka 😂

DE
Debos
10:48 15.05.2020.

SDP-ovci sjede u Saboru samo čekajući priliku da se za nešto uhvate. Nikada ih nećete vidjeti kako prezentiraju neku vlastitu originalnu ideju...

DD
duda.dudica
10:49 15.05.2020.

Da mi je vidjet njega sa svojom ekipicom kako bi vodio Zagreb.. samo jedan u nizu foteljaša

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije