Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRĐENO IZ PU TOMISLAVGRAD

Mamić u Tomislavgradu podnio zahtjev za izdavanje osobne iskaznice

Zdravko Mamić
Ivo Cagalj/PIXSELL
08.06.2018.
u 15:40

Nakon boravka u prostorijama PU Tomislavgrad, Mamić se kratko zadržao u lokalnom ugostiteljskom objektu gdje se družio s građanima.

Bivši čelnik NK Dinama Zdravko Mamić je u četvrtak kratko boravio u Tomislavgradu gdje je u prostorijama tamošnje policijske uprave podnio zahtjev za izdavanje osobne iskaznice, potvrđeno je iz PU Tomislavgrad. Nakon boravka u prostorijama PU Tomislavgrad, Mamić se kratko zadržao u lokalnom ugostiteljskom objektu gdje se družio s građanima, prenosi Vecernji.ba.

Za portal Klix.ba Mamić je rekao da postoje dva glavna razloga zbog kojih se našao u ovoj situaciji. 

- Prvo, ja se nisam bavio politikom, niti sam bio član ijedne stranke, ali sam podržavao HDZ. Kako sam imao utjecaja, HDZ je od toga imao velike koristi i time se ta stranka ponosila. Uvijek su me molili da dođem na njihova okupljanja i za aktivnosti prilikom dolaska na vlast. Jednom sam tako u Bruxellesu upoznao današnju predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović i odmah sam joj rekao: Vi morate biti nova hrvatska predsjednica. Ona se nasmijala, rekao je Mamić. 

Objasnio je i kako je prva optužnica pala, a da je njegov najveći problem politika.

- Takva dešavanja su se sjajno povezala s političarima koji su simpatizeri Hajduka, koji su se htjeli dodvoriti navijačima splitskog kluba i građanima Dalmacije. Stotonizirajući mene, željeli su dobiti glasove. Tu je počeo žrvanj, većina SDP-ovih ministara su bili Dalmatinci i navijači Hajduka, optužio je Mamić.

Samo je djelomično čuo obrazloženje presude. 

- Ono je bio prijeki sud. Baš me zanima što piše u obrazloženju i shodno tome ću uložiti žalbu i čekati odluku Vrhovnog suda ovdje u Bosni i Hercegovini. Čitam i slušam da to može potrajati od šest mjeseci do dvije godine, činjenica je da ću to vrijeme biti u Bosni i Hercegovini, naravno, imam i neke druge postupke u Hrvatskoj, što ću odrađivati preko branitelja", rekao je Mamić.

Rekao je da ne pomišlja na izdržavanje zatvorske kazne, da vjeruje da će se sve okrenuti.

- O tome ću razmišljati kad i ako bude, to se lako može promijeniti. Tko zna u kakvom će stanju biti Hrvatska i BiH za nekoliko godina. Vidjet ćemo, bilo bi pretenciozno da sada kažem. Bilo bi u afektu da kažem neću se vratiti, ja ću ostati u BiH, ali nije isključeno. Ne vidim se nikad u hrvatskom zatvoru, danas se vidim u bosanskohercegovačkom zatvoru. Jako sam ranjen, jako sam povrijeđen, ali vjerujem da će ta presuda pasti, u krajnjem smislu na Sudu za ljudska prava, zaključio je Mamić. 

Inače, obitelj Zdravka Mamića vuče podrijetlo iz Zidina, mjesta pokraj Buškog jezera kod Tomislavgrada, gdje posjeduju obiteljsku kuću koju je Zdravko, sa svojim rođacima iz Bjelovara, obnovio za stanovanje prije 19 godina. Mamići se jako ponose svojim podrijetlom, domoljubljem i vjerom te se često preko ljeta, uglavnom za Veliku Gospu, okupljaju u mjestu svoga podrijetla.

Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar u srijedu su nepravomoćnom presudom osječkog Županijskog suda proglašeni krivim za Uskokove optužbe o izvlačenju oko 116 milijuna kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna te ih je osudio na zatvorske kazne, pri čemu je Zdravko Mamić dobio šest i pol godina. 

Zdravko Mamić
1/15

 

Komentara 133

Avatar Toni Broo
Toni Broo
16:10 08.06.2018.

@lokalpatriori, tko izvlači novac iz SDP-a, zašto je SDP u minusi 15 milijuna kn? Hoće DORH to istražiti ili vole ući samo u sređeni klub kao Dinamo koji ima 30 miljuna godišnji proračun i državi u 2016. platio 20 milijuna kn poreza na dobit. Zašto je tvoja Rijeka izgubila u zadnjih 15 godina 50 tisuća stanovnika, ima 800 godišnje rođenih i 1800 umrlih. Zapitaj se malo, propada ti grad zbog takvih kao Jovanović!

Avatar Toni Broo
Toni Broo
16:00 08.06.2018.

Auu, podnio zahtjev za izdavanje osobne iskaznice, što mu preostaje, da se pokori Cvitanu, Jovanoviću i sucu kojeg su osobno izabrali, te trune u zatvoru do pravomoćne osude koja sigurno pada? Uglavnom, vijest je dobra hrana za jugo-šoviniste, vidim Mamićevii korijeni se spominju u komentarima... znate li sdp trolovi da je 40% članova SDP-a BiH korijena raznih nacionalnosti? Što bi oni bez BiH-ovaca? U sdp-u dominiraju bosanski Srbi poput Jovanovića, Glavaševiću je mama bosanka srpska iz Prijedora, Lalovac hercegovački Srbin iz Tjentišta. Hrvate BiH porijekla u sdp-u predvode Dubravko Bilić, Darko Parić, Ivo Jelušić, Leko, Milanović (djed mu iz sela Bila kod Livna) itd., Bošnjake predvode Zlatan Husić, Naida Šehović, Muhadin Omerdić itd. Predsjednik IDS-a Miletić je iz BiH po ocu, Pernaru baka iz Banja Luke, mentor mu Lovrinović koji je iz Tranika, lider nove ljevice Dragan Markovina iz Mostara, HSS-ovac Beljak je u braku s Hercegovkom Nikolinom Herceg, Bernardiću majka rođena Popović je iz BiH porijeklom, kum Barišić Hercegovac, pa kome ćete vi ljevičarski šovinisti dati glas, sve ljevičarske stranke pokrivaju bih-ovci koje prezirete. Što bi vi tzv. ljevičari bez BiH-ovaca u kulturi poput Jergovića, Ivice Đikića, Viktora Ivančića, Olivera Frljića, Mile Kekina, Goldsteina , Matvejevića itd, tko bi vas kulturno uzdizao?

BA
bakulušić
16:03 08.06.2018.

Da je bio u Partiji, svi koji ga danas napadaju bili bi u njegovoj obrani. Pa sve da je žive ljude zakopavao i trpao u tenkovske rovove, bio bi narodni heroj. Nije bio u Partiji i sad je državni neprijatelj. Naravno, za glasnu manjinu u Hrvatskoj. Koliko samo mržnje i nesnošljivosti!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije