Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO TO SMO MI

'Ako ne zatražite odštetu od okrivljenika, vi ćete odgovarati za štetu'

Dinamo to smo mi
Foto: Dinamo to smo mi
1/5
08.06.2018.
u 13:20

Odvjetnici Udruge 'Dinamo to smo mi' predali su zahtjev za poništenje nelegalne odluke Skupštine GNK Dinamo prema kojoj klub nije oštećen

Članovi Dinama okupljeni u Udrugu ‘Dinamo to smo mi’ predali su GNK Dinamu u petak putem odvjetnika zahtjev za poništenjem odluke Skupštine kluba od 1. ožujka 2018. prema kojoj Dinamu nije nanesena nikakva financijska i materijalna šteta, a vezano za trenutno nepravomoćnu presudu za izvlačenje 116 milijuna kuna klupskog novca, odnosno kaznena djela koja su počinili Zdravko Mamić, Zoran Mamić i Damir Vrbanović.

Nadalje, Udruga još jednom traži i hitno zaustavljanje preoblikovanja kluba koje su pokrenule iste osobe.

- Skupština ustrojena na način kao u GNK Dinamo nije ovlaštena donositi takve odluke, a niti je navedena odluka donesena u skladu i u okviru Statuta kluba. Mi danas ne znamo ni sastav Skupštine. Tko su ti ljudi i u čije ime izglasavaju odluke da klub nije oštećen? - kazao je predsjednik Udruge Juraj Čošić i još jednom javno zatražio odgovore na niz pitanja prema klubu koja ostaju bez odgovora.

Podsjetimo, Udruga Dinamo to smo mi, zatražila je krajem svibnja sukladno Statutu kluba isključenje članova koji su u međuvremenu osuđeni na Županijskom sudu u Osijeku, a po presudi i promptno raskidanje savjetničkog ugovora s okrivljenim Zdravkom Mamićem. No, iz kluba se nisu očitovali po ni jednom od tih zahtjeva.

Odvjetnici Udruge dali su rok od 30 dana klubu da nelegalnu odluku Skupštine stavi izvan snage. U suprotnom, kako stoji u zahtjevu, 'isti će se obratiti nadležnom državnom odvjetništvu podnošenjem kaznene prijave, da je na štetu GNK Dinamo ovakva odluka donijeta, čime bi svatko odgovoran za donošenje iste počinio kazneno djelo prijevare, zlouporabe povjerenja ili bilo koje drugo kazneno djelo za koje nadležno državno odvjetništvo nađe da postoje elementi za daljnje postupanje.'

Komentara 30

ZI
zizi10
13:35 08.06.2018.

autor ovog pamfleta se nije usudio potpisati nego se skriva iza "večernji list" kao autora...to dovoljno govori o njegovim pobudama kao i namjerama udruge koja želi zagospodariti dinamom!

Avatar petrolio
petrolio
13:37 08.06.2018.

opet ta udrugica koju forsiraju mediji koji mrze dinamo...dinamo niste vi, nego svi mi....ako hoćete preuzeti dinamo, možete čim skupite 200 mil.kuna pa krenite

Avatar Toni Broo
Toni Broo
13:58 08.06.2018.

Gdje ste bili 2003. kada je Dinamo bio u blokadama i minusima, kada nije bilo za plaće igrača i kada su svi bježali od Dinama? Pa tko je Dinamu donio sve te milijune i kako se izvukao iz problema?? Prvo Barišić preko tvrtke Siemens unosi svježi novac, a onda Mamić koji je kao najjači menadžer te 2003. pod ugovorima imao najviše igrača, osigurava da Dinamo uopće ima igrački kadar koji plaća iz svog džepa. Polako se klub stabiliirao i 2007. dolazi do prvih velikih transfera i to igrača koje je Mamić doveo i koju su pod njegovim ugovorima i tu počinju problemi sa boysima koji bi dio kolača i sa onima koji imaju jugo-mentalni sklop i koji misle da je novac koji je Mamić donio sebi i Dinamu državni odnosno njihov. Mamić je Dinamu donio godišnje prihode od 30 milijuna eura, a vi ćete sve ono što se gradilo godinama uništiti jer ne podnosite uspjeh, kokošari!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije