Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mali Šimun napravio prve korake s novom protezom: 'Ostao je bez teksta'

Ona i suprug odabrali su za prvu protezu motiv “kralj lavova” jer sve što je do sada prošao u svoje dvije godine dostojno je kraljevskog naklona za lavovsku borbu i hrabrost koju je svima pokazao.
05. prosinca 2019. u 19:04 2 komentara 1647 prikaza
Foto: Facebook Za Šimunov korak
Pogledajte galeriju 1/4

Maleni Šimun i njegova ustrajna borba oduševila je brojne hrvatske građane, a njegovo dobivanje proteze dirnulo je mnoge. 

Šimun Stojanović Proslavio 2. rođendan Šimun je prvi puta probao protezu: Doslovno je zanijemio, bio je jako iznenađen

- Cijeli dan bio je uistinu turbulentan. Šimun je konačno dobio svoju prvu nogicu! Nogicu koju smo čekali mjesec i pol dana, kazala javila Martina Stojanović, majka 2-godišnjeg Šimuna, piše 24sata. 

Šimun je još spavao kad su ušli u ordinaciju. 

 

- Protetičarka je došla s protezom i tada smo probudili Šimuna, bio je još pospan dok nam je objašnjavala na koji način će ju koristiti, a onda je došlo vrijeme da ju isproba. Ostao je bez teksta, bio je uistinu iznenađen cijelom situacijom. Prošetao je hodnikom, naravno uz pomoć protetičarke i došao do zrcala gdje se mogao vidjeti. Neopisiv je taj osmjeh kojim nas je počastio kada je vidio svoju “drugu nogicu” - kaže Martina Stojanović.

Ona i suprug odabrali su za prvu protezu motiv “kralj lavova” jer sve što je do sada prošao u svoje dvije godine dostojno je kraljevskog naklona za lavovsku borbu i hrabrost koju je svima pokazao.Martina Stojanović ističe kako dječak ima čitav život pred sobom da bira motive, iako je i s ovim oduševljen. Nakon što su preuzeli protezu, krenuli su u Paley institut za fizikalnu terapiju.

'Bila sam u depresiji' Amputirali joj nogu pa je zbog srama protezu skrivala čak 20 godina!

- Svi su bili oduševljeni, a naša terapeutkinja je jedva dočekala da započnemo sa vježbama, baš kao i mi. Pri kraju su se okupili svi terapeuti s instituta i pozdravili prve Šimunove korake velikim pljeskom. Fizioterapeutkinja nam je rekla da je za prvi puta prezadovoljna i da smatra da će Šimun brzo savladati hodanje. Na povratku kući cijelo vrijeme je dodirivao protezu, a kada sam ga pitala je li sretan i hoćemo li ju ponijeti kući rekao je - da - kaže Martina Stojanović.

SUZANA KAČIĆ BARTULOVIĆ
Skandal u splitskoj školi: SDP-ovka pozirala s pištoljem, roditelji zgroženi, reagirao i Fuchs
r
OHR SAVJETNIK
Rozaceja: Crvenilo lica – možemo li ga sakriti?