Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strava u Puli

Maleni se tresao kao šiba i rekao samo da mu se piški

pao s krova (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/6
Autori: Vesna Brnabić, Marina Škalić/VLM, Sonja Hoffman
28.10.2010.
u 10:56

Otac dječaka pronađenog na pulskoj rivi u cik zore bit će kazneno prijavljen zbog zanemarivanja djeteta jer je sina ostavio samog u stanu.

Malog Niku, koji je u srijedu pao s krova zgrade u Puli, pronašao je na nogostupu oko 5.45 sati susjed u zgradi Damir Radaković.

– Naš stan na drugom katu nalazi se ispod stana Nikina oca Siniše. Iznad mojeg stana je krov dug 17 metara. Taj krov gleda na pulsku rivu i dječak je najvjerojatnije odatle pao jer na krov postoji izlaz iz stana dječakova oca. Oko 5 sati ujutro čuo sam nešto, kao korake, ali sam mislio da to hoda susjed. Nakon što sam popio kavu, odjenuo se za posao i sišao oko 5.45 sati, imao sam što vidjeti. Dječak je ležao na nogostupu, bio je sav plav i promrzao.

Još uvijek nisam znao o kome je riječ, ali bilo mi je slabo zbog scene koju sam vidio. Skinuo sam svoju jaknu i prebacio na dječaka kojeg nisam želio dirati i micati dok ne dođe Hitna pomoć. Prišli su mi i dečki iz Uljanika koji su te noći radili. Vidio sam da je dijete pri svijesti pa sam ga pitao kako se zove. Kazao je “Niko” i još je dodao da mu je hladno i da mu se piški. Jadničak mali, sav se tresao kao šiba. Tek tada sam shvatio da je riječ o djetetu našeg susjeda. Ne mogu se sjetiti da je mališan pustio ni jauk iako je bio sav polomljen – kazao je Damir, još uvijek potresen događajem.

Dodao je da je otac Siniša došao prije policije, možda desetak minuta nakon što je našao dječaka.

Otac u panici

– Bio je u panici i htio je malog dirati, ali nisam mu dopustio, bio sam prisebniji. Čekao sam da dođu liječnici koji su i sami bili u dilemi kako dijete prebaciti u vozilo Hitne pomoći. Bilo mi je užasno teško. I sam sam otac dvoje djece pa znam kako može biti roditelju. Za susjede Sinišu i Lidiju, koji su stanovali iznad našeg stana, mogu kazati da su bili korektni susjedi. Dječak je svako malo dolazio k ocu u goste. Siniša ima još jedno dijete iz prvog braka. Čini mi se dobar otac, bez obzira na to što se sada priča – rekao je Damir.

Četverogodišnji dječačić u Klaićevu bolnicu zaprimljen je u iznimno teškom stanju jer je, osim što je bio pothlađen i iznemogao, imao višestruke prijelom obiju potkoljenica i nadlaktica te nagnječenje prsnog koša u kojemu su mu stradala pluća.

Tijekom jučerašnjeg prijepodneva liječnici su odlučili da će, kako bi mu noge potpuno zacijeljele, biti potreban operacijski zahvat koji je obavljen tako što su mu mjesta prijeloma spojena osteosintetskim materijalom.

Nakon operacije mališan se oporavlja na jedinici intenzivnog liječenja, a opće stanje mu je, kažu liječnici, dobro. Štoviše, kažu stručnjaci, mališan je imao sreću u nesreći jer je čudo da pri padu s tolike visine nije ozlijedio glavu i zadobio potres mozga.

Kaznena prijava

Policija je utvrdila da je Siniša S., 41-godišnjak iz Pule, propustio dužan roditeljski nadzor jer je napustio stan ostavivši dijete i zaključavši za sobom vrata. Protiv oca podnesena je kaznena prijava.

Neslužbeno doznajemo da su otac Siniša i majka Lidija nezaposleni i pred razvodom te više ne žive zajedno. Dječak je, čini se, te kobne večeri bio kod oca u gostima, a otac je navodno, kažu neki susjedi, izišao biciklom kupiti cigarete i kanio se brzo vratiti.

U pulskom Centru za socijalnu skrb obitelj nije poznata po nasilju ili zapostavljanju djeteta.

Komentara 37

DU
Deleted user
12:57 28.10.2010.

Pa gdje ćeš lakšeg slučaja za tužiti nekog za zlostavljanje djeteta, a moraš skupljati uspješno odrađene \"slučajeve\" da bi opravdao svoje radno mjesto...

JA
jankoprekobrda
12:00 28.10.2010.

Koje su to gluposti sada kaznena prijava, koje zapustanje dijeteta. Koliko nas je zanlo biti zakljucano u stanu veci dio dana dok su roditelji jurili za obavezama, i tada su se znale dogodiditi nezgode ali nikom enije palo na pamet okrivljivati roditelje za zapustanje djeteta. zar tome ocu nije dosta vec samog sebe i problema sa nezgdom vec se sada mora odazivati razno raznim birokratima. Zar neki birokrata iz socijalne skrbi vise voli to dijete do valstiti otac. Moze roditelj biti 24 sta uz dijete i samo sekunda je dovoljna da se desi neka nezgoda, a ta sekunda nemora biti nepaznja.

RI
riječanka
21:42 29.10.2010.

...siroto dijete uz takve roditelje......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije