Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločin u tuzli

Majka ropkinje iz BiH i stariju kćer prodala zlostavljačima?

Njemica držana kao roblje u BiH (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/3
02.06.2012.
u 12:18


Bettina je nađena dezorijentirana u šumi, a na tijelu je imala brojne ožiljke

Državno tužiteljstvo Bosne i Hercegovine jučer je u od tužiteljstva Tuzlanskog kantona u svoju nadležnost preuzelo slučaj 19-godišnje Bettine Siegner, Njemice koju su, kako vjeruju istražitelji, Slavojka i Milenko Marinković punih osam godina držali zatočenu kao robinju u kući u zaselku Karavlasi nedaleko od Kalesije. Zbog tog preokreta jučer je na Općinskom sudu u Kalesiji odgođeno donošenje odluke o žalbi koju je uime Marinkovića podnio odvjetnik Damir Ćilimković tražeći da se Slavojku i Marinka pusti iz pritvora u kojem su od 17. svibnja kada je u šumi nedaleko od njihove kuće pronađena preplašena i dezorijentirana djevojka s brojnim ožiljcima na tijelu koji su posljedica nedavnog te fizičkog zlostavljanja proteklih godina.

Priznaje da je nije vidjela

– Tražio sam da ih se pusti iz pritvora jer su u njemu bili da na slobodi ne bi utjecali na svjedoke.

Sada su svi ispitani, više nemaju na koga utjecati, a Bettina se nalazi u Sigurnoj kući pa ionako ne znaju gdje je ona – kaže odvjetnik Ćilimković. I dok se ta službena procedura u Bosni i Hercegovini zapravo događa očekivano, iz Njemačke, čija se policija, uza austrijsku te Interpol, uključila u istragu cijelog slučaj, stižu informacije o tamošnjem razvoju događaja. Naime, već godinama nitko ne zna gdje se nalazi Anett Siegner, Bettinina 33-godišnja sestra.

Ona je bila udana za brata Milenka Marinkovića Nenada. Prije dvije godine su se rastali i tu joj se gubi svaki trag pa su se pojavila čak i nagađanja da je ubijena. U to vjeruje i Anettin i Bettinin otac Alfred Siegner, koji sada iz Njemačke poručuje da bi volio da Bettina dođe živjeti s njime iako je proteklih godina nije niti tražio. Bettinu Siegner majka Christine dovela je 2004. godine u ovo bosanskohercegovačko selo. Kako sada govori, iz Njemačke je s tada 11-godišnjom djevojčicom pobjegla jer ju je otac Alfred pokušao silovati:

– Prijavila sam ga policiji, slučaj je došao do suda i na kraju tamo, zbog nedostatka dokaza, pao – kaže nam Christine Siegner. I za Anett, za koju priznaje da je nije vidjela dvije-tri godine, i za Bettinu majka Christine kaže da su mentalno retardirane, da se njima ne može vjerovati jer su, objašnjava, zbog svog zdravstvenog stanja sklone lažima i izmišljanju. Još svoje dvije kćeri Christine Siegner je “udala” za Marinkoviće.

Krala hranu svinjama

Ti su brakovi, kao uostalom i njezin, bili sklopljeni samo da bi Marinkovići preko ženidbe mogli doći do u inozemstvu potrebnih papira, koje su nakon vjenčanja s Njemicama ishodili.

Za Marinka Marinkovića Christine Siegner udala se u lipnju 2006. godine u Zvorniku. Svoju Bettinu ostavila je njemu i Slavojki Marinković, s kojom je Milenko već godinama u vezi, no nikada se nisu i službeno vjenčali. Christine je odlazila raditi u Njemačku i Austriju, a sav zarađeni novac bi Milenku ili slala ili donosila kad bi povremeno dolazila u Bosnu i Hercegovinu. Za to vrijeme Bettina je naočigled ukućana propadala, no nikoga nije bilo briga za nju. Nisu joj dali jesti pa je krala hranu namijenjenu psima i svinjama, nije smjela spavati u kući, morala se skrivati u šumi kad god bi se netko približio njihovoj kući.

Komentara 24

SE
Sejo
12:59 02.06.2012.

Nadam se da je ostala u funkciji bar jedna gasna komore u Auschwitzu za ovu vjesticu i za Marinkovice.Sprziti ih da im se ni grob ne zna a pepeo baciti u septicku jamu, Isto tako i Breivika

MR
mraf
13:02 02.06.2012.

02.06.2012. u 12:30h Vuglec je napisao/la: Ovom članku nedostaje ključno pitanje, a glasi: Kakva je to majka koja vlastitu djecu prodaje i izigrava gospodara života i smrti vlastite djece? ************************************************************ Odgovor se nalazi na slici. Alkohol joj je pojeo mozak.. A u Bosni brlje koliko želiš. Raj za alkose!

Avatar Vuglec
Vuglec
12:30 02.06.2012.

Ovom članku nedostaje ključno pitanje, a glasi: Kakva je to majka koja vlastitu djecu prodaje i izigrava gospodara života i smrti vlastite djece? Ili i ovdje vrijedi ono da žene ne mogu biti nasilne ili ona ih je rodila paa valjda sa njima može raditi što hoće pa i po cijenu njihova života!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije