Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kobna šetnja

Lovci joj ustrijelili pse, a njihove krvave lešine bacili u obližnji jarak

psi
04.01.2011.
u 16:26

Sa svoja četiri psa pasmine chow-chow krenula sam do obližnje šume, no odustala zbog pucnjeva. Kujice su pobjegle i više se nisu vratile, kaže ona

Zar moraju baš u sve pucati?! – pita Danica Đimoti iz Bekteža kojoj su prošle subote lovci ubili dva psa, a potom njihove lešine bacili u jarak. Ogorčena, pozvala je policiju i novinare. Već godinama Danica se bavi uzgojem rijetkih i skupih rasnih pasa pasmine chow-chow pa ih je donedavno imala tri, a na privremenom udomljivanju kod njih je bila jedna kujica.

Kujice otjerao strah

– Volim životinje pa sam u vezi s udrugom koja skrbi o napuštenim psima i povremeno im na korištenje dajem svoje bokseve koje imam u dvorištu. Iskoristila sam lijep dan i sa sva četiri psa pošla u šumu u šetnju, no čula sam da se puca pa sam pretpostavila da je u obližnjem lovištu lov i krenula sam nazad kući. Dva su me psa slijedila, a kujice su se prepale i otrčale dalje. Mislila sam da će se vratiti za nama, ali nisu. Ubrzo je naišao susjed koji je s djecom krenuo u prirodu, ali se također vratio čuvši pucnjavu. Rekao mi je da je vidio pse mrtve – ispričala je Danica.

“Nije bilo lova”

Pokušala je, kaže, poslije otići do pasa i dovesti ih kući, ali nije mogla zbog rampe na šumskom putu koju zaključavaju šumari. Kako je bilo vrijeme novogodišnjih blagdana, tek je u ponedjeljak uspjela doći do čovjeka koji joj je otvorio rampu pa je s prijateljima otišla po ubijene pse.

– Činjenica jest da su psi bili u šumi, ali nikako se ne može tumačiti da su greškom ubijeni jer se, primjerice, nekome učinilo da je u grmlju neka divljač. Naime, ubijeni su na širokom šumskom putu gdje se jasno moglo vidjeti da je riječ o psima koji po izgledu nikako ne liče na lutalice. Najgore je od svega što su ih mrtve s ceste bacili u jarak i tamo ostavili da im leševe razvlače druge životinje – ogorčena je vlasnica nesretnih pasa.

U Policijskoj upravi požeško-slavonskoj kažu da su obavili razgovor s lovcima, ali da oni tvrde kako nisu ubili pse. Istraga, kažu, još uvijek traje. Inače, na području kraj Bekteža dva su lovišta, jednim upravlja domaće Lovačko društvo Strijela, a drugim lovozakupnik iz Samobora Ivan Ivšac. Predsjednik Strijele Mirko Stilinović kaže kako kod njih lova nije bilo i čudi se da je neki lovac mogao ostaviti leševe u šumi. Ivan Ivšac rekao je da u lovu nije bio, ali da će provjeriti o čemu  je riječ, no potom više nije bio dostupan.

Ključne riječi

Komentara 24

Avatar warmer
warmer
19:47 05.01.2011.

Treba ih fotkat i na facebook.Ono Wanted murder.Pa da vidiš.Psihiči su zaljubljeni u sebe i nebi im leglo.Btw,čul sam da su francuzi lov stavili van zakona.Viva la france!

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
03:11 06.01.2011.

Lov treba dozvoliti. Ali samo golim rukama, bez oruzja. Pa ako nesto ulove ulove.

AN
antimafia
18:29 05.01.2011.

Tzv. lovci su uistinu društveni šljam, ubijati životinje iz sporta je vrhunac sadizma i maloumnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije