Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDILA POREZNA UPRAVA

Loša vijest za sve one koji vole naručivati: Uvodi se PDV na male pošiljke iz Kine

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
29.08.2020.
u 18:51

Naplaćivanje PDV-a i carine na male pakete iz trećih zemalja krenut će s 01. srpnjem 2021. godine.

Rijetko tko nije naručio nešto preko interneta, a do sada male pošiljke iz trećih zemalja koje su bile u vrijedosti do 22 eura su bile oslobođene plaćanja PDV-a, no ne i zadugo. Naime, od sljedeće godine svi koji naruče nešto iz trećih zemalja morat će na njih plaćati porez na dodanu vrijednost.  

Vijest o tome potvrdila je Porezna uprava za portal Bug. Kako navode, do toga dolazi zbog implementiranja pravne stečevine Europske unije u nacionalnog zakonodavstva. 

Naplaćivanje PDV-a i carine na male pakete iz trećih zemalja krenut će s 01. srpnjem 2021. godine.

Cilj toga je "pojednostavnjenja određenih pravila u vezi s isporukom usluga i prodajom dobara na daljinu te osiguravanja ravnopravnih uvjeta poslovanja poreznim obveznicima iz Europske unije u odnosu na porezne obveznike iz trećih zemalja, obzirom da se ukida oslobođenje od plaćanja PDV-a za male pošiljke uvezene u Europsku uniju čija je vrijednost manja od 22 eura".

 

Komentara 49

DU
Deleted user
19:13 29.08.2020.

Kinezi će se snaći i osnovati distributivni centar u EU.

BO
boovuu
23:27 29.08.2020.

Loša vijest za sve one koji vole naručivati: Uvodi se PDV na male pošiljke iz Kine ------------------------------------ ne boli me ta vijest. ne naručujem robu preko interneta. pogotovo nebi iz kine.

ST
stefj
19:17 29.08.2020.

Uhljebi gladni, ništa novo. Bit će još puno novih poreza i nameta, čekajte tek kada se zeleni razmašu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije