Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Lokalni ogranak HDZ-a o odluci župana Bajsa: Ova naredba uistinu zvuči zastrašujuće

Župan Bajs očito želi nadzirati svaki natječaj i svako zapošljavanje i to samo s jednim jedinim ciljem da se niti u jednu od tih ustanova ne može zaposliti nitko bez njegovog osobnog utjecaja, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Predsjednik ŽO HDZ-a BBŽ Miro Totgergeli.
14. srpnja 2020. u 20:52 18 komentara 7369 prikaza
Damir Bajs
Foto: Damir Špehar/Pixsell

Lokalni ogranak HDZ-a Bjelovarsko- Bilogorske županije oglasio se vezano za mail poslan iz kabineta župana Damira Bajsa u kojem se, kako navode, svi natječaji za raspisivanje zapošljavanja djelatnika i imenovanje ravnatelja, moraju dostavljati kabinetu župana na mail. 

Oni tvrde kako župan Bajs želi nadzirati svaki natječaj i svako zapošljavanje, te da tako župan nanosi ozbiljnu štetu županiji. 

Mario Banožić SLAGANJE VLADE Među mogućim kandidatima za ministra obrane i Mario Banožić

Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

- Sve osnovne i srednje škole te učenički domovi kojima je osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija danas su iz kabineta župana Damira Bajsa dobili e-mail skandaloznog sadržaja. Pročelnica županovog kabineta Mirna Čačić Klobučić naložila im je da su „ …počevši od danas 14. srpnja 2020. godine, sve natječaje koje raspisuju za zapošljavanje djelatnika, kao i natječaje za imenovanje ravnatelja, dužni dostavljati Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i to ISKLJUČIVO I JEDINO kabinetu župana na e-mail adresu kabinet.zupana@bbz.hr  te niti jednom drugom upravnom odjelu“.  Ova naredba uistinu zvuči zastrašujuće i kao takva zaslužuje svaku osudu.  Župan Bajs očito želi nadzirati svaki natječaj i svako zapošljavanje i to samo s jednim jedinim ciljem da se niti u jednu od tih ustanova ne može zaposliti nitko bez njegovog osobnog utjecaja. Pozivamo cjelokupnu javnost, a posebno  sve političke aktere, da osude županovu težnju za potpunom kontrolom i ograničavanjem rada ustanova. Naime takvim svojim ponašanjem župan nanosi ozbiljnu štetu našoj županiji jer očito ne želi stručnim službama dopustiti da rade svoj posao, nego sebi želi osigurati ekskluzivno pravo izbora zaposlenika u svim županijskim ustanovama, neovisno o kojem radnom mjestu je riječ - navodi se u priopćenju kojeg potpisuje Predsjednik ŽO HDZ-a BBŽ Miro Totgergeli. 
 

Šibenik: Ispred nekih trgovina već se stvaraju gužve
RAZLIČIT STANDARD ŽIVOTA
Vratio se iz Irske i razočarao: ‘Neki su proizvodi u Hrvatskoj luksuz i dvostruko skuplji nego u Dublinu'
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • Antonio1952:

    Ovo drugovima ne smeta jer je njihov koalicijski partner kao sto nije smeto ni Bandic dok se nije osamostalio.

  • abokatstir:

    Ovo je faca tipičnog debila, kapitalac reškart koalicije. Sa ovim kapitalcem, beljakom,, berom, miletićem i sličnom bagrom reškartirani su zahvaljujući medijima dobili tri puta više glasova nego je realno

  • dalibor.hren:

    Kupuje glasove za lokalno. Moglo bi mu se vratiti u glavu kao bumerang!!!