Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNI MAIL

Lokalni ogranak HDZ-a o odluci župana Bajsa: Ova naredba uistinu zvuči zastrašujuće

Damir Bajs
Foto: Damir Špehar/Pixsell
14.07.2020.
u 20:52

Župan Bajs očito želi nadzirati svaki natječaj i svako zapošljavanje i to samo s jednim jedinim ciljem da se niti u jednu od tih ustanova ne može zaposliti nitko bez njegovog osobnog utjecaja, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Predsjednik ŽO HDZ-a BBŽ Miro Totgergeli.

Lokalni ogranak HDZ-a Bjelovarsko- Bilogorske županije oglasio se vezano za mail poslan iz kabineta župana Damira Bajsa u kojem se, kako navode, svi natječaji za raspisivanje zapošljavanja djelatnika i imenovanje ravnatelja, moraju dostavljati kabinetu župana na mail. 

Oni tvrde kako župan Bajs želi nadzirati svaki natječaj i svako zapošljavanje, te da tako župan nanosi ozbiljnu štetu županiji. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

- Sve osnovne i srednje škole te učenički domovi kojima je osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija danas su iz kabineta župana Damira Bajsa dobili e-mail skandaloznog sadržaja. Pročelnica županovog kabineta Mirna Čačić Klobučić naložila im je da su „ …počevši od danas 14. srpnja 2020. godine, sve natječaje koje raspisuju za zapošljavanje djelatnika, kao i natječaje za imenovanje ravnatelja, dužni dostavljati Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i to ISKLJUČIVO I JEDINO kabinetu župana na e-mail adresu kabinet.zupana@bbz.hr  te niti jednom drugom upravnom odjelu“.  Ova naredba uistinu zvuči zastrašujuće i kao takva zaslužuje svaku osudu.  Župan Bajs očito želi nadzirati svaki natječaj i svako zapošljavanje i to samo s jednim jedinim ciljem da se niti u jednu od tih ustanova ne može zaposliti nitko bez njegovog osobnog utjecaja. Pozivamo cjelokupnu javnost, a posebno  sve političke aktere, da osude županovu težnju za potpunom kontrolom i ograničavanjem rada ustanova. Naime takvim svojim ponašanjem župan nanosi ozbiljnu štetu našoj županiji jer očito ne želi stručnim službama dopustiti da rade svoj posao, nego sebi želi osigurati ekskluzivno pravo izbora zaposlenika u svim županijskim ustanovama, neovisno o kojem radnom mjestu je riječ - navodi se u priopćenju kojeg potpisuje Predsjednik ŽO HDZ-a BBŽ Miro Totgergeli. 
 

Komentara 18

AN
Antonio1952
21:36 14.07.2020.

Ovo drugovima ne smeta jer je njihov koalicijski partner kao sto nije smeto ni Bandic dok se nije osamostalio.

AB
abokatstir
22:13 14.07.2020.

Ovo je faca tipičnog debila, kapitalac reškart koalicije. Sa ovim kapitalcem, beljakom,, berom, miletićem i sličnom bagrom reškartirani su zahvaljujući medijima dobili tri puta više glasova nego je realno

DH
dalibor.hren
20:57 14.07.2020.

Kupuje glasove za lokalno. Moglo bi mu se vratiti u glavu kao bumerang!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije