Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAGANJE VLADE

Među mogućim kandidatima za ministra obrane i Mario Banožić

Mario Banožić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
14.07.2020.
u 16:07

Kako vrijeme odmiče, sve se intenzivnije govori i o imenima koja bi trebala preuzeti pojedine resore, a stranački kuloari pritom za neka mjesta spominju po nekoliko kandidata.

Iako je mandatar buduće vlade Andrej Plenković najavio da će za dva dana biti poznat broj i djelokrug ministarstava kao i imena budućih ministara, u stranci se neslužbeno može čuti kako taj posao još nije gotov, kako se puno razgovara ali i da je riječ o vrlo složenom poslu, u kojem u obzir treba uzeti puno detalja vezanih uz nadležnosti i složenost poslova u pojedinim resorima.

Kako vrijeme odmiče, sve se intenzivnije govori i o imenima koja bi trebala preuzeti pojedine resore, a stranački kuloari pritom za neka mjesta spominju po nekoliko kandidata. Među one koji bi u novom mandatu mogli voditi Ministarstvo obrane danas je tako uvršten i Mario Banožić, sadašnji ministar državne imovine.

Naši izvori u HDZ-u potvrđuju da je Banožić jedan od kandidata o kojima se razgovara. Pritom odbijaju kritike da je riječ o čovjeku koji nikada nije bio u sustavu obrane. U HDZ-u ističu kako bi ovo ministarstvo u naredne četiri godine trebao voditi civil, a razmišlja se o više imena. Pojašnjavaju kako je za ministra obrane ključno da ima upravljačke sposobnosti, jer su u njegovoj nadležnosti planiranje i provedba proračuna za obranu, javna nabava i opremanje vojske, civilni nadzor i međunarodna suradnja.

Naši sugovornici uvjereni su da je Banožić jedan od onih koji bi dobro odrađivao ove poslove, a podsjećaju da je upravljačko iskustvo Banožić stekao i prije stupanja na ministarsku poziciju, kao voditelj ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji. 

VIDEO: Andrej Plenković: Ostaje većina ministara. Suradnja u Saboru sa Škorom i Mostom tek kada promijene retoriku


 

Komentara 7

ZV
Zvjerko1
18:12 14.07.2020.

Dakle, vojska opet postaje zadnja rupa na svirali.

BR
Brandfackel2
18:12 14.07.2020.

Kajtazija za ministra kulture! To bi bila slika i priika današnjeg HDZ-a...

MA
markec555555
17:22 14.07.2020.

obuljenka će voditi turizam, banožić obranu, nesposoban ćorić će dobiti i još i gospodarstvo majketi mile ovo je katastrofa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije