Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORAST CIJENE

Linić: Za Vladu je alarmantna cijena goriva 12 kuna po litri

slavko linić (1)
Patrik Macek/PIXSELL
20.02.2012.
u 11:40

Problem je nastao već kada je prijeđena granica od 10 kuna, smatra Slavko Linić

– Što se tiče cijene goriva, ja sam rekao da će Vlada o tome ozbiljno razgovarati i kako za nas sigurno predstavlja alarm cijena od 12 kuna jer je to problematično i za građane i za gospodarstvo. A o modelima će Vlada raspravljati. Problem je nastao već kada je prijeđena granica od 10 kuna, to samo upozorava da su problemi u opskrbi derivatima vrlo veliki problem i o tome ćemo razgovarati u Vladi – kratko je komentirao rast cijene goriva ministar financija Slavko Linić.

Podsjetimo, ranije je Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) zatražio od Vlade smanjenje trošarina na benzin za 10 posto. Zahtjev je to upućen u povodu najnovijeg povećanja cijene goriva kako bi se smanjio pritisak na povećanje ostalih cijena, ponajprije cijena prijevoza roba i putnika, piše u priopćenju SSSH.

>>Benzinska i dizelska goriva od utorka skuplja za još 20-ak lipa

Sindikalci smatraju da bi ''divljanje'' cijena goriva moglo dovesti do prekoračenja predviđene stope inflacije od 2,4 posto za cijelu 2012. godinu. Drže da je intervencija odgovornih, u ovom slučaju Vlade, potrebna kako bi se ublažio pad standarda građana prouzročen odobrenim povećanjem stope PDV-a sa 23 na 25 posto.

Komentara 183

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
13:17 20.02.2012.

Uslijed povećanja cjene naftnih derivata, sve ostale će cjene dodatno pasti, a bekretnine pojeftiniti. Očekuje se daljnje jaćanje Standarda

MA
matildica
16:52 20.02.2012.

pitajte Liniča do koje godine je svojim građanima zagarantirao telefonsku pretplatu prodavši HT Nijemcima

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
20:07 20.02.2012.

velika koalicija je cijenu goriva digla s 4 na 8 kuna, a kukuriku će cijenu goriva dići s 10 na 20 kuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije