Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prekid trudnoće

Britanski liječnici glasovat će o ukidanju ograničenja za pobačaj

trudnoća, trudnica
Foto: Pixabay/Ilustracija
19.06.2017.
u 10:14

U Ujedinjenom Kraljevstvu trenutno je dopušteno izvršiti pobačaj do 24 tjedna trudnoće uz odobravanje dva liječnika, no to im nije dovoljno

Liječnici iz Ujedinjenog Kraljevstva glasovat će o ukidanju vremenskog ograničenja u kojem se može izvršiti pobačaj. Više od 500 liječnika iz cijele zemlje o tome će raspravljati na konferenciji koja se održava krajem mjeseca.

Ako se većina njih složi, mogli bi dopustiti ženama da se na pobačaj odluče u bilo kojem trenutku njihove trudnoće sve do termina poroda.

U Ujedinjenom Kraljevstvu trenutno je dopušteno izvršiti pobačaj do 24 tjedna trudnoće uz odobravanje dva liječnika koji moraju potvrditi da će zadržavanje djeteta biti loše za majku i za nerođeno dijete.

Inicijativa za ukidanje vremenskog ograničenja pokrenuta je prošle godine, a pokrenula ju je organizacija 'Royal College of Midwives' koja želi dekriminalizirati pobačaj i ženama dati više izbora i kontrolu nad njihovim tijelima.

Rasprava će se održati na konferenciji Britanskog medicinskog udruženja, a ona okuplja dvije trećine liječnika iz cijele države.

Ako se većina liječnika složi s ovim prijedlogom, Vladi će predložiti dekriminalizaciju pobačaja i promjene u postojećem zakonu. 

Komentara 9

ME
Menjik
10:42 19.06.2017.

Jos malo i bit ce dopusteno ubiti dijete i nakon poroda. Sotonisti.

Avatar nekakav
nekakav
11:29 19.06.2017.

ajd stavite pristojnu sliku uz ovaj članak! što vam je, trudnicu ovak ogoliti?! što to znači, članak sugerira da bi ovakve žene išle raditi pobačaj?! po meni, prvo treba ispitati kako je uopće i došlo do trudnoće, jer kolko sam upućen, pun ljudi je istospolno usmjerenih, pa me čudi ova poplava trudnoća. dvije žene, kao ni dva muškarca, ne mogu zatrudnjeti. :) šalim se. al sa ovom temom se pretjeruje. svaka priča je individualna, i nema tu neke velike filozofije. samo o zdravlju žene treba misliti, sve ostalo su floskule i politikanstvo. ako je za ženu opasno abortirati nakon, npr. 24. tjedna, onda se to lijepo zabrani i gotovo. a do onda žena ipak mora proći neko sito i rešeto, ne može se samo tako pobačaj napraviti. znate s kolko tjedana počne kucati srce fetusa? s tim započnite svoja promišljanja. dal stvarno imamo pravo, kakvog god to bilo, i sa kojih god to bilo osnova, da odlučimo dal će to nerođeno biće živjeti ili neće? srozavamo se, kao ljudi, kao vrsta. zato da bi se ugodilo jednoj grupi ljudi. zanimljivo da su za pobačaj uglavnom ženske grupe, čija većina članica nema djece. te se bore za... što točno?!

DU
Deleted user
11:14 19.06.2017.

Malo bedasto pitanje: Otkud vam to? Izvor informacije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije