Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOLIJALI PREVARANTI

Cijela obitelj varala starije osobe. Uzeli im milijun kuna koje su potrošili na luksuzan život

Policija - uhićenje
Goran Stanzl/PIXSELL
21.12.2018.
u 15:55

Automobilom su se dovozili iz Pitomače u Zagreb da bi se potom svojim žrtvama lažno predstavljali kao bankarski službenici

Šest osoba, u dobi od 28 do 42 godine sumnjiči se za prevaru počinjenu u sklopu zločinačkog udruženja, a USKOK je protiv njih pokrenuo istragu. Sumnja se da su od travnja do prosinca 2018. zajedno varali osobe starije životne dobi. Automobilom su se dovozili iz Pitomače u Zagreb da bi se potom svojim žrtvama lažno predstavljali kao bankarski službenici.

Pod izlikom pružanja tobožnjih bankovnih usluga i ostvarivanja navodnih pogodnosti kao što su popusti, pokloni, nagradni bodovi, sudjelovanje u nagradnim igrama ili zamjena navodno krivotvorenih i nevažećih novčanica, svoje žrtve uvjeravali su kako im moraju predati sav novac koji imaju pohranjen u svojim domovima i na bankovnim računima.

Žrtve su im povjerovale te predavale novac, pa su se osumnjičenici na opisan način domogli ukupno najmanje 86.341 eura, 31.300 američkih dolara i 165.000 kuna, odnosno sveukupno najmanje 926.517 kuna. Sumnja se da su sve skupa prevarili osam starijih osoba.

Novac su međusobno podijelili, a USKOK je tražio da se istražni zatvor odredi petorici osumnjičenika. Inače, među osumnjičenim osobama su četiri žene, a zagrebačka policija priopćila je i da su se prilikom preuzimanja novca maskirali perikama te da su osumnjičenici rodbinski povezani, odnosno da se radi o supružnicima te braći i sestrama. Nitko od osumnjičenih prevaranta nije zaposlen i nema stalnih legalnih prihoda, a novac pribavljen prevarama trošili su na - luksuzan život.

Pogledaj video: Prometne kazne - stiže stroži zakon o sigurnosti u prometu

Ključne riječi

Komentara 29

LE
LeandroZG
16:50 21.12.2018.

brazilci iz Pitomace

DS
ds
16:47 21.12.2018.

Kajtazijevi ugrozeni.

DO
DOMAZL
16:43 21.12.2018.

Manjine su naše blago, stoka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije