Naslovnica Vijesti Crna kronika

Cijela obitelj varala starije osobe. Uzeli im milijun kuna koje su potrošili na luksuzan život

Automobilom su se dovozili iz Pitomače u Zagreb da bi se potom svojim žrtvama lažno predstavljali kao bankarski službenici
21. prosinca 2018. u 15:55 29 komentara 17639 prikaza
Policija - uhićenje
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Šest osoba, u dobi od 28 do 42 godine sumnjiči se za prevaru počinjenu u sklopu zločinačkog udruženja, a USKOK je protiv njih pokrenuo istragu. Sumnja se da su od travnja do prosinca 2018. zajedno varali osobe starije životne dobi. Automobilom su se dovozili iz Pitomače u Zagreb da bi se potom svojim žrtvama lažno predstavljali kao bankarski službenici.

Policija Akcija Krug II Policija uhitila 9 prevaranata, oštetili tvrtke za više stotina tisuća kuna

Pod izlikom pružanja tobožnjih bankovnih usluga i ostvarivanja navodnih pogodnosti kao što su popusti, pokloni, nagradni bodovi, sudjelovanje u nagradnim igrama ili zamjena navodno krivotvorenih i nevažećih novčanica, svoje žrtve uvjeravali su kako im moraju predati sav novac koji imaju pohranjen u svojim domovima i na bankovnim računima.

Žrtve su im povjerovale te predavale novac, pa su se osumnjičenici na opisan način domogli ukupno najmanje 86.341 eura, 31.300 američkih dolara i 165.000 kuna, odnosno sveukupno najmanje 926.517 kuna. Sumnja se da su sve skupa prevarili osam starijih osoba.

uskok PODIGNUTA OPTUŽNICA Terete ih da su preko fiktivnih računa izvukli 69 milijuna kuna

Novac su međusobno podijelili, a USKOK je tražio da se istražni zatvor odredi petorici osumnjičenika. Inače, među osumnjičenim osobama su četiri žene, a zagrebačka policija priopćila je i da su se prilikom preuzimanja novca maskirali perikama te da su osumnjičenici rodbinski povezani, odnosno da se radi o supružnicima te braći i sestrama. Nitko od osumnjičenih prevaranta nije zaposlen i nema stalnih legalnih prihoda, a novac pribavljen prevarama trošili su na - luksuzan život.

Pogledaj video: Prometne kazne - stiže stroži zakon o sigurnosti u prometu

A1
PROMO
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas