Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jaroslav Pecnik:

'HRT služi vlasti, a ne građanima. Ukinuli su Otvoreno'

Jaroslav Pecnik
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
13.05.2016.
u 11:03

Sve to, kaže, nije moguće bez participacije priveremenog čelništva HRT-a, koje je izabrao Sabor

Saborski zastupnik Hrvatskih laburista Jaroslav Pecnik prozvao je danas HRT da "podanički" služi vlasti, umjesto da bude u službi građana, optužujući vladajuće da su po dolasku na vlast s javne televizije maknuli ideološki nepoćudne kadrove.  

"HRT nije u službi građana, ona podanički služi vlasti, zapravo servisira najprizemnije privatne interese pojednih političkih lidera, da ne kažem cijele vladajuće elite", ocijenio je Pecnik u Hrvatskom saboru.

I po Zakonu o HRT-u i Ugovoru između HRT-a i Vlade, HRT-a mora biti u službi građana, a ona to odavno nije, tvrdi laburist i ističe kako iznova dolazi do kršenja moralnih i pofesionalnih uzusa na nacionalnom radiju i televiziji.

Tvrdi i da je vladajuća garnitura po dolasku na vlast "očistila" s televizije ideološki nepoćudne kadrove, rezulat čega je pad gledanosti. Pecnik posebno apostofira "privremenu suspenziju" političke emisije "Otvoreno".

"Prešao se Rubikon zakonitosti, konkretno, kad ovu zemlju trese jedna od najvećih političkih kriza od osamostaljenja, na HRT-u su došli na ideju da ukinu, odnosno privremeno suspendiraju Otvoreno, pod izgovorom da prenose Eurosong", rekao je Pecnik, tumačeći kako se to čini da bi se izbjegla rasprava o činjenici da je "demokracija ugrožena, da se tresu temelji društva, vlast paralizirana".

Sve to, kaže, nije moguće bez participacije priveremenog čelništva HRT-a, koje je izabrao Sabor. Nije Ravnateljstvu toliko do zaštite hrvatskog puka od mračnih misli, svega ovoga što se odgađa, nego se radi o zaštiti lika i djela čelnog čovjeka HDZ-a, prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, ustvrdio je zastupnik.

Što prije Sabor prekine agoniju, raspiše izbore to ćemo prije imati slobodnu televiziju, poručio je Pecnik.

Komentara 38

OL
olrajt
12:06 13.05.2016.

...ovi komunisti majstori su za izvrtanje,podmetanje ,laganje!....drug Pečnik HRT je tek sad počela biti javna televizija a polako prestaje biti glasilo SKH!

Avatar Titanov sin
Titanov sin
12:12 13.05.2016.

HRT ce uskoro biti Hrvatski, ostali mogu gledati RTL i novosti iz regiona.

LU
lukivoda
11:49 13.05.2016.

ovu kreaturu treba smjestit u Vrapče

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije