Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasprava u Saboru

HDZ-ovac replicirao Pecniku: Tko vam je dao za pravo da nekog nazivate nadimkom?

jaroslav pecnik
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
25.02.2016.
u 17:04

Laburist Jaroslav Pecnik danas je u saborskoj raspravi problematizirao diplomu HDZ-ova kandidata za ministra branitelja Milijana Brkića i nazvao ga Vasom, na što je Brkićev stranački kolega Blaženko Boban burno reagirao

Laburist Jaroslav Pecnik danas je u saborskoj raspravi problematizirao diplomu HDZ-ova kandidata za ministra branitelja Milijana Brkića i nazvao ga Vasom, na što je Brkićev stranački kolega Blaženko Boban burno reagirao i upitao Pecnika s kojim pravom neke od političkih čimbenika "na hrvatskim prostorima naziva nadimkom, i to kakvim".

"Skrenut ću vam pozornost na točku dnevnog reda – Izvještaj o radu Odbora za etiku u znanosti i visokom obrazovanju. Podvukao sam riječ etiku. Ovdje ste neke od političkih čimbenika na prostorima RH nazivali nadimkom, i to kakvim nadimkom. Tko vam je dao za pravo da nekog nazivate nadimkom? Etički bi od vas bilo da sada javnu ispriku uputite jer raspravljate o etici", poručio je Boban.

Pecnik, koji je prije za govornicom rekao kako se kod nas sve svodi na to je li Vaso prepisao ili nije prepisao, Bobanu je uzvratio kako je bio svjestan da će se "naći neki higijeničar" koji će ga upozoriti da se ne bavi onim čime bi se trebalo baviti. Boban se potom obrušio na Pecnika i upitao ga odakle mu pravo nazivati ga tobožnjim "higijeničarom" te je pozvao predsjedavajućeg Sabora da ga zaštiti.

Predsjedavajući Sabora Ivan Tepeš upozorio je Pecnika da pripazi na rječnik. "Higijeničar nije vulgarno, ali ako ćemo na takav način razgovarati u sabornici, znam ja lepezu riječi koje nisu vulgarne, ali itekako vrijeđaju", rekao je Tepeš. Pecnik je ustrajao na tome da se treba baviti "sukusom stvari" te je rekao kako se spornim Brkićevim nadimkom koriste sve novine koje bi, kako je dodao, valjda trebalo tužiti.

"Ako je netko nešto napravio, postoje institucije koje će to istražiti i, konačno, postoje sankcije za to. Sabor nije mjesto gdje ćemo mi prozivati nekoga, govoriti o njegovoj krivnji, pozivati se na novinske napise", zaključila je nezavisna zastupnica Gordana Rusak.

>> Brkićev izbor za ministra prerasta u političku dramu

Komentara 47

GU
gustirna
17:19 25.02.2016.

i mediji ludog procetnika milanovica umjesto da nam donose svjedocenje visokopozicioniranih policajaca o bezakonju,nepotizmu,pracenju,montiranim izborima porocetnickih policajaca...od strane ludog milanovica i njegovog manje pametnog svastikara preko svoje burazerije u pnuskoku......donose nam sto luputa stara udbokomunjara.....

Avatar transdanubier
transdanubier
17:34 25.02.2016.

taj pecnik je stvarno dno dna. nešto u rangu neše stazića. u sabor je ušao s sdp-ove liste a glumi manjinca, jer se onda ćuti još zaštićenijim. iz njega riga samo mržnja i kleveta. svojedobno sam ga na trenutke znao gledati na osječkoj tv. bilo je to negledljivo, ta količina pristranosti i neobjektivnosti. nakon provle objeda i nepristojnosti, sakrije se u sabornici u svoju nišu i samo se samodopadno smješka misleći valjda: boli me jelek, tu me ne možete vidjeti! žalosno da netko takav može biti sabornik u hrvatskom saboru!

DD
ddh
17:28 25.02.2016.

O Pecniku ne treba trositi rijeci. I ta figura je navijac prostaka Milanovica, pa ne moze niti sam biti drugo, nego prostak. Kultura je jedna vrazja stvar za crvenu kamarilu. Padaju na stepenicama kulture i kulturnog ponasanja, kao komarci kad ih se posipa sa DDT-om. I pri Tom se ne smije zaboravati, da su upravo ajotesaniji i najbezobrazniji oni sa fakultetskom diplomo u dzepu. Diplome su pokupovali i pokrali, ali ponasanje jednog finog gospodina se ne moze kupiti. Jer ili se netko rodi kao pristojan covjek ili se rodi kao komunist, odnosno prostak. A na ljevici u Hrvatskoj su se udruzili svi prostaci Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije