Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Guinnessov rekord

Kutinski učenici ispleli najduže uže od vezica na svijetu!

Guinnessov rekord Kutina (1)
Foto: Rudolf Krznarić/VLM
1/4
11.06.2013.
u 14:31

Dosadašnji rekord u Guinnessovoj knjizi rekorda bio je 510 metara, a učenici iz Kurtine ispleli su uže od plastičnih vezica dužine 596 metara.

Učenici kutinske Osnovne škole Vladimira Vidrića postigli su jučer Guinnessov rekord u pletenju užeta što je na Gradskom stadionu u Kutini utvrdila komisija na čelu s Tomislavom Vugrinom, sucem Općinskog suda u Kutini.

Dosadašnji rekord u Guinnessovoj knjizi rekorda bio je 510 metara, a učenici OŠ V. Vidrić ispleli su uže od plastičnih vezica dužine 596 metara. Inicijativa za obaranjem rekorda potakla je učiteljica engleskog jezika Ondina Sambolek. Pletenje su započeli poslije zimskih praznika i trajalo je sve do kraja svibnja, a pomoć su dobili od roditelja, sponzora i Uprave škole na čelu s ravnateljicom Snježanom Coha. Ukupno su potrošili 600 paketa plastičnog veziva kojega su ugradili u uže.

– Zadovoljna sam što je prihvaćena moja inicijativa. Učenici su pleli pletivo svaki dan pod odmorom, a bilo je i onih koji su ostajali u školi i posije nastave, rekla je Ondina Sambolek. Drago Herceg, vjeroučitelj u OŠ V. Vidrić napomenuo je kako su učenici u minula četiri mjeseca promijenili ponašanje. - Nisu “ludovali” u školi, već su prionuli poslu kako bi na vrijeme, do svršetka školske godine, izvršili postavljeni zadatak. U tome su u potpunosti uspjeli pa zato zaslužuju iskrene čestitke svojih nastavnika, Uprave škole i svojih roditelja, rekao je Herceg.

Trenutak rušenja rekorda zabilježio je i poznati Šime Strikoman još jednom milenijskom fotografijom. Zapisnik službene komisije, koja je radila prema propisima Guinnesove knjige rekorda, poslan je na potvrdu.

>>Za Guinnessovu knjigu rekorda: U razredu čak 23 para blizanaca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije