Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVIO KANDIDATURU

Kujundžić: Predsjednik mora biti državnik, a ne eksponent domaćih i stranih grupacija

milan kujundžić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
18.10.2014.
u 15:38

U energičnom govoru, koji je često prekidan pljeskom, predsjednički kandidat Kujundžić se žestoko obrušio na postojeću političku elitu. - Predsjednik mora biti državnik a ne eksponent domaćih i stranih grupacija, rekao je Kujundžić i odmah najavio da će ukinuti funkciju doživotnog predsjednika, što je izazvalo oduševljenje njegovih pristalica...

Milan Kujundžić objavio je predsjedničku kandidaturu koju je frenetičnim pljeskom i odobravanjem pozdravilo nekoliko stotina simpatizera okupljenih u prepunoj dvorani Matice iseljenika.

U energičnom govoru, koji je često prekidan pljeskom, predsjednički kandidat Kujundžić se žestoko obrušio na postojeću političku elitu. - Predsjednik mora biti državnik a ne eksponent domaćih i stranih grupacija, rekao je Kujundžić i odmah najavio da će ukinuti funkciju doživotnog predsjednika, što je izazvalo oduševljenje njegovih pristalica.

- Politički manipulatori koji sebe vole političkim elitama, oni koji se godinama vješto kriju iza svojih stranaka, još vječnije smjenjuju na vlasti, prevarili su, iznevjerili i pokrali hrvatski narod. Hrvatska je jedina europska zemlja u kojoj u razdoblju mandata predsjednika na odlasku nije bilo spomena vrijednog oporavka, rekao je Kujundžić.

Naglasio je da je tužna činjenica da je stotine tisuća ljudi došlo na rub egzistencije, a utrostručen je broj ovrha nad nekretninama hrvatskih ljudi. Poručio je da Hrvatska ne smije ostati u ideološkim i stranačkim rovovima koji su uništili Hrvatsku. Dodao je da ne smije biti osvete nego dijaloga i uvažavanja. Zatim se ponovo obrušio na glavne političke stranke i predsjednika Josipovića.

- Oni nas žele zadržati u tim rovovima jer oni jedini od tih rovova imaju koristi. Kao jazavci iz rovova truju i uzimaju sve od hrvatskog naroda, rekao je Kujundžić.

Smatra da Hrvati trebaju imati više samopouzdanja i samosvijesti. Ustvrdio je da je hrvatski narod velik i da ima potencijala da sudjeluje u kreiranju europske i svjetske politike.

- Unutar EU treba se boriti za hrvatske interese, a ne plaziti na koljenima i kimajući da bi se sačuvale fotelje. Ne smijemo biti prevrtljivci i sluge, kazao je Kujundžić. Njegovu kandidaturu su, pored ostalih, podržali članici stranaka Saveza za Hrvatsku, poznati branitelj Mirko Čondić i zviždačica Vesna Balenović.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

>>'Organizacija države u mnogome je izopačena od klijentelističke Hrvatske'

>>'Vlada odgovara građanima na izborima i na referendumima, ali ne baš svakih tjedan dana'

Komentara 68

BE
berava
15:51 18.10.2014.

Daj Boze da na predsjednickim izborima pobijedi ovaj covjek.

FN
Fr@njo
16:50 18.10.2014.

to je gospodin koji bi casno predstavljao Hrvatsku... ali, pola Hrvatske ne voli casne ljude..vole one kojima se sada sudi u München. Isti su birali i mesica dva(2x) puta

Avatar pranjiluka
pranjiluka
17:23 18.10.2014.

Milan Kujundžić ima moju punu podršku u predsjedničkoj utrci! Postoji više razloga: 1. - on je jedini predsjednički kandidat koji je podržao i potpisao referendumsku inicijativu za promjenu izbornog zakona. Sadašnji izborni zakon uzrok je nereprezentativnosti Sabora, političkoj korupciji i katastrofalnom vodstvu Hrvatske. Niti Ivo Josipović niti Kolinda Grabar Kitarović nisu podržali referendum. Time su pokazali da im nije stalo do naroda i bolje Hrvatske, nego isključivo do stranačkih interesa jer su HDZ i SDP stali na istu stranu barikade nepodržavši referendum. 2. - on je jedini predsjednički kandidat koji ima šanse pobijediti koji ne pripada strukturama koje 20 godina vladaju Hrvatskom. Kako vladaju? Katastrofalno. I HDZ i SDP sa svojim satelitima HNS-om i IDS-om nisu zaslužili nijedan glas, a kamoli da se samo te dvije stranke izmjenjuju. 3. - artikulira svoje stavove jasno i glasno, ne zanemarujući postojanje različitog mišljenja. Jedino osoba koja ne igra s figom u džepu može voditi državničku politiku koja nam je neophodna. Izbjegavanje odgovora i kalkuliranje u odgovorima nisu garancija državničkih poteza, nego poslušničkih. Naprijed, Milane! Sretno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije