Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATIKAN

Kubanski krokodil na audijenciji u Vatikanu

korkodil i papa
11.01.2012.
u 15:20

Zaposlenici ZOO-a u Rimu donijeli su papi kubanskog krokodila kao predstavnika 1200 životinja te ustanove

VATIKAN – Kubanski krokodil došao je danas na opću audijenciju pape Benedikta XVI. Zaposlenici Zoološkog vrta u Rimu (Bioparco) i njihove obitelji sudjelovali su danas na općoj audijenciji srijedom u povodu 100. obljetnice postojanja te ustanove. Papi je donesen kubanski krokodil, kao predstavnik 1200 životinja koje žive u tome parku.

Čak za 80% smanjen je posljednjih godina broj te vrste krokodila, koja danas živi samo na jednom od kubanskih otoka i prijeti joj izumiranje.

Krokodil koji je doveden papi povjeren je rimskom Bioparku, kako je današnji naziv toga ZOO-a, kako bi se oporavio. Taj je krokodil izabran za predstavnika ostalih životinja i zbog toga što će Benedikt XVI. pohoditi Kubu od 26. do 28. ožujka ove godine, što će biti i njegovo prvo ovogodišnje putovanje iz Italije. U to vrijeme krokodil će biti vraćen na Kubu.

Predsjednik zaklade Bioparco Paolo Giuntarelli kazao je da “susret s papom predstavlja najvažniji pečat na stotu obljetnicu ustanove i poticaj za novo stoljeće povijesti”.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije