Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Traže obiteljskog liječnika: Ova općina nudi bonus od 50 tisuća kn i stan ako dođu

Osim bonusa, liječnik koji dođe dobit će stan od stotinjak četvornih metara čija najamnina bi iznosila simboličnih jednih kunu.
18. siječnja 2021. u 08:50 2 komentara 2284 prikaza
Ferdinandovac
Foto: Screenshot/Google Maps

Jedan od problema koji se ponavlja u sve većem broju općina je kronični nedostatak liječnika obiteljske medicine. Njihov dolazak nastoje stimulirati s bonusima i brojnim pogodnostima, a jedna od tih općina je i Ferdinandovac. 

U igri četiri kandidata Tko će na čelo Podravke? Lokalna zajednica i struka za Markulina

- Stimuliramo dolazak liječnika obiteljske medicine na puno radno vrijeme u neto iznosu od 50 tisuća kuna godišnje za svaku godinu provedenu ovdje u ambulanti doma zdravlja - rekao je Vjekoslav Maletić, načelnik Općine Ferdinandovac za Dnevnik. 

Osim bonusa, liječnik koji dođe dobit će stan od stotinjak četvornih metara čija najamnina bi iznosila simboličnih jednu kunu. U ovom trenutku stanovnicima Općine Ferdinandovac pomaže nekoliko puta tjedno liječnik koji je formalno u mirovini, ali stanovnici ipak trebaju više. 

- Liječnik nam je neophodan jer smo već starije dobi svi i zdravlje nam je narušeno - govori Ivan Tabak, dok Marija Patačko navodi kako je važno da ne moraju putovati u Đurđevac jer ipak ima starije populacije u selu i nisu svi toliko mobilni. 

Ta malena općina osim liječnika muku muči i pronalaskom nastavnika. 

- Nažalost evo muku mučimo već duži niz godina s nastavnikom matematike stručnog kadra jer je zapravo teško naći na tržištu rada, ali pokušavamo krpati kako uspijemo - rekao je Miroslav Fuček, ravnatelj OŠ Ferdinandovac. 

Zoran Vakula PROGNOZA ZA HRVATSKU Vakula otkrio kakva bi trebala biti veljača i koliko će biti oborina

Lokalna učiteljica Irena Pasak slučajno je završila u Ferdinandovcu prije 11 godina, a onda i ostala nakon što je tamo zasnovala obitelj. Ona ističe kako je tamo lijep život, no i da ipak nedostaje više aktivnosti i sadržaja. 

Međutim, općina ima i za to rješenje. Smatraju kako će se povećanjem mlađeg stanovništva povećati i aktivnosti, a kako bi se to dogodilo Općina nudi 30 tisuća kuna mladim osobama ili obiteljima koje u ovom mjestu kupe kuću ili stan.

VIDEO: U Dubrovniku zalepršale prve snježne pahulje

 

Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji
  • Zekonja:

    Zadnji kad ode neka ugasi svjetlo.

  • Avatar kiselica
    kiselica:

    Nije Ferdinadovac jedini koji ima probleme u Kop. Križ. županiji, a uzroci su oddavno poznati iako se cijelo vrijeme stavljaju pod tepih. Kad voda dođe do usta isplivat će na vidjelo.