Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA PREVARU OSUMNJIČENI SUPRUŽNICI

Krivotvorili ugovore stare 100 godina, uknjižili se na zemlju pa zaradili 4,5 milijuna eura

Lastovo
Miranda Cikotic/PIXSELL/Ilustracija
06.01.2021.
u 15:48

Temeljem tih ugovora, uknjižili su se na 137  čestica zemlje na otoku Lastovu, čija je tržišna vrijednost procijenjena na oko 22 milijuna kuna

Bračni par u dobi do 61 i 60 godina sumnjiče se za više djela gospodarskog kriminaliteta, priopćila je PU dubrovačko-neretvanska. Sumnjiči ih se da su izradili krivotvorene ugovore stare preko 100 godina.

Temeljem tih ugovora, uknjižili su se na 137  čestica zemlje na otoku Lastovu, čija je tržišna vrijednost procijenjena na oko 22 milijuna kuna. Također se sumnjiče da su spomenute čestice zemlje prodavali trećim osobama, pri čemu su sebi priskrbili nepripadnu imovinsku krist od 4,5 milijuna eura i 150.000 kuna. 

Komentara 38

LA
lamborgini
17:10 06.01.2021.

To ima samo kod nas ,to nije moglo ici tako brzo imali su pomagace u sudu ,katastru i opcini .Za jednu cesticu ti treba vjecnost kako su nase institucije orne za raditi .To je dokaz da su dijelili novac sa navedenima kad je to tako brzo islo .Istragu ne treba ni zapocimati sve je kupljeno .

BR
Brankko
16:32 06.01.2021.

U toj istoj županiji u jednom sudskom postupku jedna se strana želi domoći dijela tuđe kuće (posebna čestica!), i pri tome daje neistinite tlocrte, "prepričava" ugovore (ne dajući nikada ni presliku ni original!). A kada oštećena strana daje originalne/ovjerene tlocrte ovlaštenih sudskih vještaka koji su bili sastavni dio prijašnjih predmeta (i čija je građa "uključena" u dotični postupak), i original/ovjerenu kopiju ugovora i drugu dokumentaciju, gdje se sve što kaže oštećena strana slaže s podacima u zemljišnim knjigama, na katastarskom planu, u nekoliko prijašnjih presuda... -- i "sud" dodijeli DIO TUĐE KUĆE pohlepniku. I što reći na to? Usprkos svim dokumentima, pa tako i tim presudama istoga suda!!!

TK
tkoznaa
17:24 06.01.2021.

Svi dobro znaju, pogotovo oni koji rade u Katastru što se početkom 2000-tih radilo sa novom izmjerom! To nikada nitko ne smije dirnuti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije