Naslovnica Vijesti Otkrijte tajne Lijepe Naše

Kraljevski grad priželjkuje svoju turističku oluju

Po broju evidentiranih posjetitelja kninske tvrđava je najpoznatiji je turistički brend.
21. rujna 2018. u 12:03 245 prikaza
Knin
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/2

Knin je uspavana ljepotica hrvatskog turizma. Podno najvišeg vrha Hrvatske, uz mjesto gdje izvire najljepša i najčišća rijeka, i uz najposjećeniji nacionalni park, Knin čeka, ali i najavljuje novu Oluju, onu turističku. Po broju evidentiranih posjetitelja kninske tvrđava je najpoznatiji je turistički brend.

Šibenik aktivni na odmoru Na more, ali – spremni za bicikliranje, skok s mosta...

Ove godine bilježi porast u broju posjetitelja. – Prošle godine do rujna imali smo 8030 prodanih ulaznica, a ove godine prodali smo 11.022 ulaznice. S obzirom na najave grupa i dinamiku pojedinačnih dolazaka, na kraju godine očekujemo da ćemo ostvariti negdje oko 4500 prodanih ulaznica više u odnosu na lani. U pripremi ove sezone uložili smo, u suradnji s Gradom Kninom, osjetno više u marketinške aktivnosti”, kažu u kninskom muzeju. Iz turističke zajednice grada kojeg zbog činjenice da leži nedaleko od izvora rijeke Krke, na tromeđi Bosne, Like i Dalmacije, ističu i niz drugih atraktivnih turističkih posebnosti.

Knin | Autor : Duško Jaramaz/Pixsell Foto: Duško Jaramaz/Pixsell Na splavi Kralj Zvonimir turisti se mogu provozati i razgledati ljepote rijeke

– Dolaskom u ovaj grad, zaljubljenici u prirodu doći će na svoje! Bilo da žele šetnju u nedirnutom krajoliku, uživati u pogledu na lako pristupačni slap Krčića s izvorom rijeke Krke, mušičariti na ribolovnom reviru na izvoru Krke, u planinarskom usponu na Dinaru – pozivaju iz kninske turističke zajednice turiste i na uživanje u slobodnom penjanju, jahanju, vožnji kanuom, raftingu, brdskom biciklizmu, paintballu, vožnji quadovima... Turističku Oluju u Kninu nedavno je u intervjuu Večernjem listu najavio i gradonačelnik Knina Marko Jelić.

– Nama je prije svega cilj zaštititi Dinaru gdje izviru i Krka i Cetina jer bez vode nemate nikakve civilizacije, a, dakako, i turistički bismo profitirali ustrojem Parka prirode Dinara. U planu imamo i aktivni turizam, kampove, adrenalinski park, zipline i uz tvrđavu, postali bi jaka turistička destinacija – smatra gradonačelnik.

Krapanj Šibensko-kninska županija Od Festivala šansone do Magareće utrke Trčanje Aktivni odmor Upoznajte ljepote kanjona rijeke Cetine – trčeći
COTRUGLI Business School
TOP MENADŽERI
Kako uštediti 2000 € i besplatno u Hrvatskoj isprobati vodeći MBA program regije?

A1 izdvaja za Vas