Naslovnica Vijesti Otkrijte tajne Lijepe Naše

Od Festivala šansone do Magareće utrke

U suradnji s lokalnim turističkim zajednicama pokrenuli smo niz projekata za unapređenje kvaliteta boravka turista i produljenje sezone - kaže direktorica županijskog TZ-a Željana Šikić
21. rujna 2018. u 12:00 0 komentara 117 prikaza
Krapanj
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Međunarodni dječji festival, Festival dalmatinske šansone, Magareća trka u Tribunju, Jezerski dana mora, Tuna fever night u Rogoznici, Regata za dušu i tilo u Betini, Changer u Šibeniku, Ljetne bakanalije u Vodicama, Legendfest u Skradinu, koncertne večeri na šibenskim tvrđavama... samo su neke od priredbi kojima domaćini dočekuju goste.

Šibenik brojne utvrde Gdje su Hrvati prvi put ugledali Jadransko more

- U suradnji s lokalnim turističkim zajednicama pokrenuli smo niz projekata za unapređenje kvaliteta boravka turista i produljenje sezone - kaže direktorica županijskog TZ-a Željana Šikić te posebno ističe projekt cikloturizma u sklopu kojeg su educirali bike vodiče, kreirali vizualni identitet, izradili biciklističku brošuru i web-stranicu, označili brojne staze i predstavili se na specijaliziranim cikloturističkim sajmovima. 

Trčanje Aktivni odmor Upoznajte ljepote kanjona rijeke Cetine – trčeći

Na prostoru negdašnjeg TEF-a ubuduće hoteli i sportski sadržaji za goste i domaće     

Zemljište ugašene šibenskog TEF-a, negdašnje tvornice elektroda i ferolegura, u samom središtu Šibenika i svega petstotinjak metara zračne linije od katedrale sv. Jakova, dobit će primjereniji sadržaj. Planira se gradnja hotela i sportskih objekata, produženje plaže, prometno povezivanje te ostali sadržaji koji će koristiti Šibenčanima i njihovim gostima, najavio je nedavno gradonačelnik Šibenika Željko Burić. Inače, riječ je o 28 hektara površine i dugogodišjem problemu šibenskih gradskih vlasti.     

Lokacije koje trebate posjetiti

Otoci poput Krapnja, Prvića i Zlarina posebno su pogodni za istraživanje morskog života i traganje za prekrasnim koraljima i spužvama koji se skrivaju u nizovima dugačkih plitkih grebena, što se očituje i u nazivu otoka Krapanj – otok spužvi.     

Najposjećenije lokacije su nacionalni parkovi Krka i Kornati, potom katedrala sv. Jakova i, naravno, stara gradska jezgra u gradu Šibeniku. To su neizostavna mjesta koja se moraju vidjeti – otkriva Željana Šikić, direktorica županijske Turističke zajednice. 

COTRUGLI Business School
TOP MENADŽERI
Kako uštediti 2000 € i besplatno u Hrvatskoj isprobati vodeći MBA program regije?

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.