Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šibensko-kninska županija

Od Festivala šansone do Magareće utrke

Krapanj
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/5
21.09.2018.
u 12:00

U suradnji s lokalnim turističkim zajednicama pokrenuli smo niz projekata za unapređenje kvaliteta boravka turista i produljenje sezone - kaže direktorica županijskog TZ-a Željana Šikić

Međunarodni dječji festival, Festival dalmatinske šansone, Magareća trka u Tribunju, Jezerski dana mora, Tuna fever night u Rogoznici, Regata za dušu i tilo u Betini, Changer u Šibeniku, Ljetne bakanalije u Vodicama, Legendfest u Skradinu, koncertne večeri na šibenskim tvrđavama... samo su neke od priredbi kojima domaćini dočekuju goste.

- U suradnji s lokalnim turističkim zajednicama pokrenuli smo niz projekata za unapređenje kvaliteta boravka turista i produljenje sezone - kaže direktorica županijskog TZ-a Željana Šikić te posebno ističe projekt cikloturizma u sklopu kojeg su educirali bike vodiče, kreirali vizualni identitet, izradili biciklističku brošuru i web-stranicu, označili brojne staze i predstavili se na specijaliziranim cikloturističkim sajmovima. 

Na prostoru negdašnjeg TEF-a ubuduće hoteli i sportski sadržaji za goste i domaće     

Zemljište ugašene šibenskog TEF-a, negdašnje tvornice elektroda i ferolegura, u samom središtu Šibenika i svega petstotinjak metara zračne linije od katedrale sv. Jakova, dobit će primjereniji sadržaj. Planira se gradnja hotela i sportskih objekata, produženje plaže, prometno povezivanje te ostali sadržaji koji će koristiti Šibenčanima i njihovim gostima, najavio je nedavno gradonačelnik Šibenika Željko Burić. Inače, riječ je o 28 hektara površine i dugogodišjem problemu šibenskih gradskih vlasti.     

Lokacije koje trebate posjetiti

Otoci poput Krapnja, Prvića i Zlarina posebno su pogodni za istraživanje morskog života i traganje za prekrasnim koraljima i spužvama koji se skrivaju u nizovima dugačkih plitkih grebena, što se očituje i u nazivu otoka Krapanj – otok spužvi.     

Najposjećenije lokacije su nacionalni parkovi Krka i Kornati, potom katedrala sv. Jakova i, naravno, stara gradska jezgra u gradu Šibeniku. To su neizostavna mjesta koja se moraju vidjeti – otkriva Željana Šikić, direktorica županijske Turističke zajednice. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije