Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
požega

Kotromanović: Reformama stvaramo bolje oružane snage

ročnici, kotromanović, požega (1)
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
1/6
12.05.2012.
u 11:43

Pred više od tisuću prijatelja i rođaka ročnika u prigodnom su programu nastupili Puhački orkestar oružanih snaga, te pripadnici Povijesne postrojbe Trenkovi panduri iz Požege.

Osmi naraštaj dragovoljnih ročnika u kojemu ih je 390 od čega 39 žena, dao je prisegu u Središtu za temeljnu obuku HV u Požegi gdje će provesti osam tjedana. Program obuke do sada je završio 1781 ročnik od kojih je 1579 muških, te 202 žene.

– Pokrenuli smo niz reformi jer želimo stvoriti što bolje i kvalitetnije oružane snage koje su prepoznate u više međunarodnih misija – rekao je u čestitci ročnicima ministar obrane RH Ante Kotromanović, te dodao da je pred njima velika odgovornost jer nastavljaju tradiciju pobjedničke vojske iz Domovinskog rata, a imaju i mogućnost da postanu profesionalni vojnici.

Čestitku je uputio i načelnik Glavnog stožera OS RH general-pukovnik Drago Lovrić rekavši da su se ročnici prisegom obvezeli na odanost domovini na što mogu biti ponosni njihovi roditelji i rodbina jer se obukom stvara i jača ljudski potencijal za profesionalne vojne zadaće. Oni su razgledali tehničko-taktički zbor s opremom za obuku ročnika u krugu požeške vojarne.

Prisezi je nazočio i zapovjednik Kopnene vojske general-pukovnik Dragutin Repinc, te predstavnici javnog i vjerskog života, kao i udruga iz Domovinskog rata grada i županije. Pred više od tisuću prijatelja i rođaka ročnika u prigodnom su programu nastupili Puhački orkestar oružanih snaga, te pripadnici Povijesne postrojbe Trenkovi panduri iz Požege.

Komentara 8

OB
-obrisani-
12:56 12.05.2012.

reformu ce predlzit, sprovest i ocistit oruzane snage od svih koji sus e oduprli srpskoj agresiji na hrvatsku

ĆA
ćaćaća
13:42 12.05.2012.

navodno će se staviti zvjezda na kape da se ušteti na hrvatskom grbu koji je kompliciraniji za izraditi..a vlada će podržati taj zakon:)))

ST
stefj
12:07 12.05.2012.

Uh, sa svakom reformom, \"oružane snage\" postajale su sve lošije, tako da ovo snage zvuči pomalo komično... Uvijek se rezalo MO i MUP-u jer se oni jedino ne bune, i sad smo došli do devastirane vojske i neefikasnog MUP-a, koji igraju simbolični udio u proračunu. Eh, da se tako rezalo državnoj službi i ostalim parazitima, bili bismo u kud i kamo boljoj situaciji...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije