Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOSOVSKA MITROVICA

Kosovski Srbi sutra prosvjeduju protiv Prištine i Beograda

09.10.2013.
u 19:09

Srbi žele iskazati neslaganje s Bruxelleskim sporazumom i lokalnim kosovskim izborima 3. studenog

Odbor za bojkot izbora Skupštine Kosova, koju su osnovali Srbi, skupštinski zastupnici sa sjevera Kosova, pozvao je danas građane da sutra u podne sudjeluju u prosvjednoj šetnji u Kosovskoj Mitrovici kojom bi iskazali neslaganje s Bruxelleskim sporazumom i lokalnim kosovskim izborima 3. studenog, javljaju mediji u Srbiji.

– Bruxelleskim sporazumom gase se srpske institucije i svatko tko se zalaže za provođenje sporazuma radi protiv Ustava Srbije i protiv interesa srpskog naroda na Kosovu – rekao je najavljujući prosvjed na današnjoj konferenciji za novinare član Odbora Branislav Božović, a jedan od organizatora Nebojša Minić tvrdi da su "gotovo sve političke stranke na sjeveru Kosova i golemi broj ljudi protiv izbora, iako se u posljednje vrijeme jedan broj vođa uključio u izborni proces" zbog, kako je rekao, "osobnih interesa".

– Naš cilj je interes naroda i države, branimo Ustav i prava da osiguramo bolju budućnost za nas, našu djecu i unuke – rekao je Minić dodajući kako provedbom Bruxelleskog sporazuma "naši potomci neće dočekati da žive u Kosovskoj Mitrovici". Dodao je kako buduća Zajednica srpskih općina, kako tvrde iz Beograda, neće biti u okviru institucija Srbije, već institucija u okviru "neovisne države Kosovo".

>> Dačić najavio kako će posjetiti kosovske Srbe uoči izbora

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije