Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Korektni' posjeti

Dačić najavio kako će posjetiti kosovske Srbe uoči izbora

dacic
Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL
08.10.2013.
u 19:07

Kosovski premijer Hashim Thaci je danas ponovio kako "Vlada Kosova neće dozvoliti posjete iz Beograda koje imaju izborni karakter"

Srpski premijer Ivica Dačić izjavio je danas da će uskoro posjetiti Kosovo, jer želi pružiti potporu Srbima kako bi u što većem broju izašli na izbore, javlja agencija Beta.

- To nije pomaganje Hashimu Thaciju, već je to pomoć našem narodu, da imamo svoje organe na Kosovu - pojasnio je Dačić dodajući kako će kosovske Srbe posjetiti sljedećeg tjedna. Jučer je u Bruxellesu, dodao je Dačić, dogovoreno da "posjeti za vrijeme izbora budu korektni". Povod jučerašnjem sastanku Dačića i Thacija uz posredovanje visoke predstavnice Catherine Ashton, je bila zabrana Dačićevog posjeta Kosovu zbog čega je glavni srpski pregovarač zaprijetio povlačenjem iz dijaloga Beograda i Prištine.

No, kosovski premijer Hashim Thaci je danas ponovio kako "Vlada Kosova neće dozvoliti posjete iz Beograda koje imaju izborni karakter" i da će Priština "ozbiljno razmatrati zahtjeve iz Beograda ako neki dužnosnik bude želio posjetiti Kosovo".

- Naš cilj nije ukinuti komunikaciju, naš cilj je bio upravo komunikacija, izgradnja dobrog susjedstva, znači europskih odnosa. U slučaju nekog zahtjeva za posjet dužnosnika Beograda Kosovu, Vlada Kosova će najozbiljnije razmatrati taj zahtjev. Međutim, nećemo dopustiti posjete koje imaju za cilj izborni karakter. Ako žele posjetiti neki manastir, tada naravno da ćemo im dopustiti posjet - rekao je Thaci.

>> Thaci poziva Srbe na izbore na Kosovu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije