Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kosor: Skandalozne Milanovićeve izjave, SDP: Ukinite cijeli harač

Krizni porez nikada nije ni trebao biti uveden. Ne samo zato što je vjerojatno neustavan nego zato što je štetan za hrvatsko gospodarstvo, rekao je Milanović.
11. ožujka 2010. u 14:54 151 komentara 8 prikaza
milanović
Foto: Boris Šćitar/PIXSELL

- Skandalozno je da Zoran Milanović, nakon što je Ustavni sud potvrdio ustavnost Zakona o posebnom porezu, tvrdi da je taj zakon neustavan. Zabrinjava da takve tvrdnje dolaze od predsjednika SDP-a koji je pravnik, a svojim istupom pokazuje da ne poštuje odluku Ustavnoga suda. Onime što je rekao predsjednik SDP-a Milanović omalovažava odluke Ustavnoga suda, jednako kao što svojom retorikom omalovažava i sve što Vlada čini za oporavak gospodarstva - prenio je premijerkine riječi za Večernji list glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun.

Zoran Milanović: Krizni porez treba ukinuti u potpunosti
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović komentirao je danas ranije Vladinu najavu ukidanja jedne stope kriznog poreza.

- Dobro je da je ukinuta ova recesijska odnosno prorecesijska, a ne antirecesijska mjera. Nažalost, nije ukinuta do kraja, a ako se zaista želi oživjeti potrošnja i pomoći gospodarstvu, krizni porez treba ukinuti u potpunosti. To je ono što smo predlagali cijelo vrijeme, no nažalost to nije učinjeno, rekao je Milanović.

Ističe da krizni porez nikada nije ni trebao biti uveden.

- Ne samo zato što je vjerojatno neustavan nego zato što je štetan za hrvatsko gospodarstvo. On je štetan i za proračun, ali Vlada to ne vidi. Sada je to djelomično iz taktičkih razloga ukinuto. To je smanjivanje štete, ali šteta ostaje i dalje. Krizni je porez loša stvar za hrvatsko gospodarstvo i hrvatske građane i ako se zaista žele postići nekakve mjere ekonomske politike, on treba biti ukinut u potpunosti - zaključio je šef SDP-a.

Na upit smatra li da se ovdje radi o političko-taktičkoj odluci, Milanović je istaknuo:
- Nažalost, važne odluke koje imaju veliki učinak na standard građana i na razvoj gospodarstva donose se stihijski, diktirane ritmom dnevne politike. To nije dobro za Hrvatsku.

Milanović: Za seljake nema novca, a za ukidanje poreza ima

Boraveći u Požegi na stranačkom skupu SDP-a Požeško-slavonske županije, predsjednik strane Zoran Milanović komentirao je osipanje suradnika predsjednika Ive Josipovića rekavši da je to stvar njegova ureda te da mu je osobno žao zbog odlaska Drage Pilsela.

- Vlada jučer nije imala novca za vraćanje duga i plaćanje poticaja seljacima, a danas ima za ukidanje dijela kriznog poreza što pokazuje njenu dezorijentiranost ili se nešto drugo krije iza tog poteza - komentirao je Milanović najavu premijerke Jadranke Kosor o smanjenju kriznog poreza.

Dodao je da su oni bili protiv uvođenja tog poreza jer on smanjuje potrošnju i opterećuje gospodarstvo pa predlaže njegovo potpuno ukidanje.

pojavio se i lažni
Goga se obratila javnosti: 'Dogodilo se nešto nemoguće, blokirali su moj račun, ne mogu ništa više'
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Suosnivač Nanobita Alan Sumina otkrio kako se eksperimentiranje u izradi igara pretvorilo u biznis vrijedan milijardu kuna
  • -obrisani-:

    ..Neznam samo do kad će nas voditi vlada u kojoj su same varalice i prevaranti. Ljudi koji su nas zadužilim toliko da i naša djeca to neće moći vratiti. Mislim da je bolje da dobrovoljno odu , a ne razbijenih ... prikaži još!enih glava, jer izgleda da će se i to za koji dan dogoditi.

  • -obrisani-:

    gdje vidis milance tu ćeš naći i radojicu, niti onaj mu koljega u dijelovima nije dovoljno jako upozorenje ne može odljeti kad se radi o komunjarama i traktorističkim prijateljima?? lupaj pokude radojica, lupalo ti po glavi!

  • Pippo9:

    Javio se nesposobni drug Zoki koji ne može vodit svoju strančicu a kamoli državu