Naslovnica Vijesti Hrvatska

Korekcija cijene plina je nužna jer je u veleprodaji narasla za 9,7 posto

Od 1. travnja plin će, kako smo već i najavili, poskupjeti za 6,9 posto, kaže ministar
11. veljače 2019. u 19:36 9 komentara 211 prikaza
Tomislav Ćorić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar zaštite okoliša i energetike u Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u Vladi RH Tomislav Ćorić još jednom je danas najavio u Vinkovcima poskupljenje plina za kućanstva u Hrvatskoj od 1. travnja.

LNG terminal Borislav Ristić Nakon gradnje LNG-a ruski će plin biti još jeftiniji

- Od 1. travnja plin će, kako smo već i najavili, poskupjeti za 6,9 posto. Korekcija cijene bila je nužna jer je u proteklih nekoliko dana cijena plina, u veleprodaji, narasla za 9,7 posto. Za prosječno hrvatsko kućanstvo račun će biti veći za 20 kuna. Važno je naglasiti i kako u narednih godinu dana povećanja cijene neće biti - rekao je Čorić.

Video - Kako građani nezakonito smanjuju račune za plin i struju

Baby Beef
Baby Beef
Udruga uzgajivača junadi Baby Beef osnovana je 2000., s ciljem promocije i ponude kvalitetnog junećeg mesa

A1 izdvaja za Vas

 • Deleted user:

  ministre coricu pa plin je i sada apsolutno preskup...inu ste dali madjarima za saku dolara ..a naftaplin ste potpuno unistili...vi pricate o nekakovoj nuznosti ...svako poskupljenje izaziva jos vece poskupljenje...ali vi to bas i ne razumijete...vi zastupate interese stranog kapitala...itd ... prikaži još! etc in se naprej...

 • Avatar Olujni
  Olujni:

  Korekcija plaća ministre je takodjer nužna jer su nas čak i Bugari i Rumunji prešišali po standardu, a usput ako pravite "korekcije" plina, struje, vode, smeća, onda bi bilo pošteno da napravite i korekciju plaća, jasno na više.....Hebo vas vaš ... prikaži još! plin pun zraka, srećom pa sam to smeće izbacio prije 7 godina i uveo u kuću centralno na drva pa ne strahujem više od "korekcija"!!

 • jureh77:

  treba narod platiti izdajničku politiku gradnje LNG terminala za čiji zakup se nitko nije javio, ostale države nemaju vazale koji su spremni na grbači naroda kupovati 30% skuplji plin