Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Kolega ga tijekom lova upucao u glavu: Ništa mu ne zamjeram, Bog me sačuvao

- Mogu samo kazati da mi je užasno žao jer je moja nesmotrenost i brzopletnost mogla imati tragične posljedice za mladoga kolegu. Cijelu noć nisam oka sklopio - poručio je stariji lovac
28. listopada 2019. u 19:09 4 komentara 1198 prikaza
Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Milimetri su dijelili 28-godišnjeg Marka Vidaka iz Ferdinandovca od smrti nakon što ga je u nedjeljnom lovu na fazane upucao 65-godišnji kolega, pišu 24 sata.

lovac KRVAVI LOV Lovac pucao na fazana pa mladoga kolegu pogodio u glavu

- Izgleda da me sam Bog sačuvao. Jer da je sačma otišla samo nekoliko milimetara u lijevo, završila bi u oku. Nekoliko centimetara iza oka je mozak. Ne smijem ni pomisliti što bi bilo - rekao je Vidak.

Objasnio je kako se tijekom lova odjednom fazan podigao iz trave i raslinja te je instinktivno okrenuo glavu u lijevo u pravcu ptice. Tad je, istodobno s pucnjem, osjetio snažnu bol u licu. Jedna kugla pogodila ga je koji milimetar od desnog oka i odsklizala oko osam centimetara po lubanji prema tjemenu. Druga je završila u čelu, i to nekoliko centimetara iznad lijevog oka, i “odšetala” prema vrhu glave. Vidak, koji sa suprugom i djetetom živi 10-ak km od mjesta ranjavanja, završio je u Općoj bolnici u Koprivnici, odakle su ga ubrzo pustili na kućnu njegu.

Rachel Carrie Bez imalo krivnje Bivša vegetarijanka zaprepastila time kako sada hrani svoju obitelj

Unatoč svemu kaže da ništa ne zamjera kolegi Zdravku Spahiji (65), s kojim je član iste lovne udruge, jer zna da nitko od lovaca ne želi nauditi drugome. Bio je to, kaže, trenutak nepažnje, a Spahija mu se došao ispričati.

- Mogu samo kazati da mi je užasno žao jer je moja nesmotrenost i brzopletnost mogla imati tragične posljedice za mladoga kolegu. Cijelu noć nisam oka sklopio - poručio je Spahija, koji je kazneno prijavljen te su mu oduzeti oružje i streljivo.

 

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
a
Jadranom bez daha
Argonauti u sedam dana preveslali 650 kilometara hrvatske obale