Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZVIJAJU TEHNOLOGIJU

Kina planira izgraditi nosač zrakoplova na nuklearni pogon

Liaoning nosač zrakoplova
Reuters/PIXSELL
28.02.2018.
u 13:39

Moramo (...) ubrzati ključne pomake kao što su realizacija nosača zrakoplova na nuklearni pogon, moderniziranih nuklearnih podmornica, tihih podmornica i bespilotnih inteligentnih podvodnih obrambenih sustava, navode u priopćenju

Kina razvija tehnologije za izgradnju nosača zrakoplova na nuklearni pogon, izvijestili su u srijedu državni mediji, dok Peking nastavlja s ulaganjima u svoj ambiciozni program vojne modernizacije.

Kineski predsjednik Xi Jinping obećao je u listopadu prošle godine da će pretvoriti vojsku u borbenu snagu svjetske klase do 2050. godine i razvoj nove tehnologije postao je ključnom točkom političkog programa. Ulaže se u borbene zrakoplove, nosače zrakoplova i rakete.    

Tvrtka u državnom vlasništvu CSIC, najveći kineski proizvođač vojnih plovila, otkrila je u utorak tu ambiciju na popisu dostignuća koje kompanija želi ostvariti u sklopu unaprjeđenja oružja za kinesku mornaricu do 2025., objavio je Global Times.

Izgleda da je najava CSIC-a kasnije ispravljena na internetskoj stranici tvrtke kako bi se uklonio dio koji se odnosi na plovila na nuklearni pogon, ali je prvotna verzija ostala dostupna na kineskom internetu.

"Moramo (...) ubrzati ključne pomake kao što su realizacija nosača zrakoplova na nuklearni pogon, moderniziranih nuklearnih podmornica, tihih podmornica i bespilotnih inteligentnih podvodnih obrambenih sustava", navodi se u originalnom dokumentu, kako prenosi Global Times.

CSIC je odbio komentirati izvješće lista.

Pogledajte i galeriju: Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu!

Liaoning nosač zrakoplova
1/12

Komentara 16

Avatar sf49
sf49
13:53 28.02.2018.

Pozdravljam. Bravo!

Avatar superhik74
superhik74
15:02 28.02.2018.

Razvijaju tehnologiju...da taj pojam razvijanje tehnologije je nama nepoznat. Mi jedinom sto razvijamo je kradja i lazi, zato smo i tu gdje jesmo. Kina se razvija a mi propadamo.

TO
Toni70
16:46 28.02.2018.

Moramo (...) ubrzati ključne pomake kao što su realizacija nosača zrakoplova na nuklearni pogon, moderniziranih nuklearnih podmornica, tihih podmornica i bespilotnih inteligentnih podvodnih obrambenih sustava, navode u priopćenju.. Konačno su shvatili da nije dosta biti Veliki i bjeda kojom sese ruga pravi svijetSKI LIDER i tvrdi za tjedan dana smo sredili KINU ... Ako ne žele sudbinu Koreje da im se dogodi da ih se izgladnjiva ili da im netko iz daljine kroji pravdu i naređuje kao zaostalim balavcima mora se napraviti steči sigurnost i dobro se nuklearno i raketama naoružati ; Imati pravo na strah od S. Koreje ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije