Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

KFOR odgodio uklanjanje barikada na sjeveru Kosova za utorak

Zapovjednik KFOR-a cijeni što su Srbi voljni otvoriti prometnice za opskrbu vojnika KFOR-a.
16. listopada 2011. u 13:57 5 komentara 7 prikaza
'Kosovo Force (KFOR) soldiers from Germany arrive with fire extinguishers at the closed Serbia-Kosovo border crossing of Jarinje September 27, 2011. Six Kosovo Serbs were injured in a shootout between
Foto: 'STR'

Zapovjednik KFOR-a Erhard Drews odložio je za utorak polazak konvoja za opskrbu vojnika na graničim prijelazima na sjeveru Kosova kako bi građanima dao više vremena za uklanjanje barikada, javlju mediji u Srbiji pozivajući se na priopćenje zapovjedništva međunarodnih snaga u Prištini. Prvi rok za uklanjanje barikada bio je ponedjeljak.

Predstavnici općina Leposavić, Severna Mitrovica, Zubin Potok i Zvečan su zatražili više vremena pa im je zapovjednik KFOR-a odlučio dati još jedan dan. Zapovjednik KFOR-a cijeni to što su voljni otvoriti prometnice za opskrbu vojnika KFOR-a na prijelazima Jarinje i Brnjak i u kampu Nothing hill - piše u priopćenju KFOR-a.

KFOR je danas popodne na ulazu iz južnog i sjeverni dio Kosovske Mitrovice dijelio letke s pozivom građanima da uklone prepreke na cestama na sjeveru Kosova koje su postavili prije mjesec dana. Agencije pojašnjavaju kako su letke dijelili "nakon što su im građani potvrdno odgovorili na pitanje da li su Srbi".

Na jednoj strani letka je slika barikade sa srpskom zastavom i slika prazne trgovine, a ispod toga ćirilicom ispisan tekst "Da li zaista želiš ovo?". Na drugoj strani letka piše: "KFOR je rasporedio neke postrojbe na prijelaze na sjeveru. Njihov zadatak je održavati kapije otvorenim i omogućiti sigurno okruženje za sve. Molimo vas da ne sudjelujete u aktivnostima koje mogu ugroziti sigurnost i imati negativan utjecaj na svakodnevni život".

Milanka Opačić
Kuća s okućnicom vrijedi 200.000 kn
Juričan o imovinskoj Milanke Opačić: Mico, više od kuće vrijedi jedan trosjed u stanu tvoga vođe
Zaposlenici HEP-a na Advent Run utrci u Zagrebu
U EUROPSKOM VRHU
Podrška sportu i sportašima kao dio poslovne filozofije
  • golo:

    ma kakvi ste vi srbi, nemozete zaustaviti uklanjanje barikada a svaki dan se lupetate u prsa kolki ste bre heroji, ja bih reka seronje

  • -obrisani-:

    Zima polako dolazi i srbi će barikade ostaviti puste. lako je bit junak dok je toplo........

  • Kosovac:

    Ovo se protivi rezoluciji 1244 nasillje nad nama.. Neka Bog ce njima da sudi!