Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi rok

KFOR odgodio uklanjanje barikada na sjeveru Kosova za utorak

'Kosovo Force (KFOR) soldiers from Germany arrive with fire extinguishers at the closed Serbia-Kosovo border crossing of Jarinje September 27, 2011. Six Kosovo Serbs were injured in a shootout between
'STR'
16.10.2011.
u 13:57

Zapovjednik KFOR-a cijeni što su Srbi voljni otvoriti prometnice za opskrbu vojnika KFOR-a.

Zapovjednik KFOR-a Erhard Drews odložio je za utorak polazak konvoja za opskrbu vojnika na graničim prijelazima na sjeveru Kosova kako bi građanima dao više vremena za uklanjanje barikada, javlju mediji u Srbiji pozivajući se na priopćenje zapovjedništva međunarodnih snaga u Prištini. Prvi rok za uklanjanje barikada bio je ponedjeljak.

Predstavnici općina Leposavić, Severna Mitrovica, Zubin Potok i Zvečan su zatražili više vremena pa im je zapovjednik KFOR-a odlučio dati još jedan dan. Zapovjednik KFOR-a cijeni to što su voljni otvoriti prometnice za opskrbu vojnika KFOR-a na prijelazima Jarinje i Brnjak i u kampu Nothing hill - piše u priopćenju KFOR-a.

KFOR je danas popodne na ulazu iz južnog i sjeverni dio Kosovske Mitrovice dijelio letke s pozivom građanima da uklone prepreke na cestama na sjeveru Kosova koje su postavili prije mjesec dana. Agencije pojašnjavaju kako su letke dijelili "nakon što su im građani potvrdno odgovorili na pitanje da li su Srbi".

Na jednoj strani letka je slika barikade sa srpskom zastavom i slika prazne trgovine, a ispod toga ćirilicom ispisan tekst "Da li zaista želiš ovo?". Na drugoj strani letka piše: "KFOR je rasporedio neke postrojbe na prijelaze na sjeveru. Njihov zadatak je održavati kapije otvorenim i omogućiti sigurno okruženje za sve. Molimo vas da ne sudjelujete u aktivnostima koje mogu ugroziti sigurnost i imati negativan utjecaj na svakodnevni život".

Ključne riječi

Komentara 5

GO
golo
16:13 16.10.2011.

ma kakvi ste vi srbi, nemozete zaustaviti uklanjanje barikada a svaki dan se lupetate u prsa kolki ste bre heroji, ja bih reka seronje

OB
-obrisani-
21:48 16.10.2011.

Zima polako dolazi i srbi će barikade ostaviti puste. lako je bit junak dok je toplo........

KO
Kosovac
21:55 16.10.2011.

Ovo se protivi rezoluciji 1244 nasillje nad nama.. Neka Bog ce njima da sudi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije