Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Braco i seka

Kerum Kerumu plaćao za najam vlastite jahte

nevenka becic
Ivo Čagalj/Pixsell
06.05.2010.
u 19:15

Poduzeće Kerum već 15 godina ima jahte. Plove pod hrvatskom zastavom, na njih je plaćen porez, carina i sve ostalo. Nisam utajila porez, kaže Nevenka Bečić.

– Jeste li vidjeli na pozornici? Braco i seka! – veselo je dobacio novinarima Željko Kerum nakon sjednice Gradskog vijeća na kojoj je, kao gradonačelnik, sa sestrom Nevenkom Bečić, predsjednicom Vijeća, uručio nagrade Grada u povodu Svetog Dujma.

Raspoloženi Kerum nagovorio je sestru Nevenku Bečić da ipak komentira istražni zahtjev DORH-a zbog sumnje da je kao direktorica Keruma utajila dva milijuna kuna PDV-a i oko milijun kuna poreza na dobit. Problem je u jahti koja je kupljena na tvrtku, a Željko ju je koristio u privatne svrhe.

>>Tuškanac: Lomimo noge jer je susjed Kerum uništio pločnik!

– To je politički! Poduzeće Kerum već 15 godina ima jahte. Plove pod hrvatskom zastavom, na njih je plaćen porez, carina i sve ostalo. Nisam utajila porez! Protiv svih onih koji budu tako pisali povest ću sudske postupke – poručila je Nevenka Bečić.

Kaže da su, čim su ušli u političke vode, počele neke radnje koje '"nisu uobičajene i primjerene".

>>Kerumova sestra utajila gotovo tri milijuna kuna poreza

– Ništa me ne može iznenaditi. Bogu hvala, zdrava sam, pametna i imam dovoljno snage da se othrvam napadima. Firma Kerum je, među ostalim, registrirana i za iznajmljivanje plovila i čarter. Željko Kerum je kao fizička osoba unajmio jahtu, firma mu je ispostavila fakturu, obračunat je PDV i on je račun platio. Sve je to evidentirano! – tvrdi Bečić.

Željko Kerum potvrdio je da je uredno plaćao usluge čartera.

 – Svatko tko ima brod je pod istragom, valjda će se provesti par tisuća istraga – komentirao je.

Komentara 15

KU
kukuriku
19:25 06.05.2010.

izgleda da mnogima nije jasno, da ovo nije SFRJ i da cóvik koji ima 4000 zaposlenika, si more priustiti Luksuz,..a ne samo Politicko-orjentirani pojedinci sa svojim Politickim-privilegijama !!..a za Novinare je Kerum sve reka...70%....

OB
-obrisani-
19:35 06.05.2010.

@kukuriku A šta je Cace, uvatila se Jaca Keruma, a? Ne sviđa ti se to? Koji s HDZ-om tikve sadi, moj Cace, ne more prestat sadit kad on oće. To ti je to. I onda je Veliki ladičar otvorio ladicu a iz nje ispali braco i seka......

OB
-obrisani-
21:39 06.05.2010.

Hehe! Splićani sretni ko i Osječani! Osječki maneken ide na službeni put u hercegovinu i to u radni posjet! Valjda na brifing kod heroja u bijegu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije