Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGORČENI STANARI

Tuškanac: Lomimo noge jer je susjed Kerum uništio pločnik!

tuskanac (1)
Foto: Luka Klun/Pixsell
1/5
06.05.2010.
u 20:32

Briga Keruma! Zid kojim je opasao parcelu suzio nam je ionako uzak izlaz. Do naših kuća ne mogu doći niti vatrogasci ni hitna pomoć, žale se stanari.

Stanari Tuškanca 37a požalili su nam se na bezobzirno ponašanje njihova susjeda, splitskog gradonačelnika Željka Keruma. Iako je nedovršene kuće na adresama Tuškanac 37 i 39 kupio prije nekoliko godina, ta dva velika stambena objekta nikada nije dovršio.

Napušteno gradilšte
– Pet godina ništa se ne događa, a taj komad ulice izgleda kao napušteno gradilište. Ne mogu vjerovati koliko čovjek treba biti bahat da toliko godina nije u stanju čak niti asfaltirati dio pločnika koji su uništili njegovi bageri. Još bi sve to i razumjela da se radi o nekoj sirotinji, ali riječ je o vrlo bogatom čovjeku i gradonačelniku drugog najvećeg grada u zemlji koji se voli slikati u svojim skupocjenim automobilima i na jahtama – rekla je Nada Filipović.

Kaže da je Keruma nekoliko puta upozorila i zamolila ga da asfaltira pločnik jer su mnogi na njemu polomili noge.

- Nakon operacije kuka i sama sam osuđena na štake. Recite mi molim vas kako da po tim rupama hodam na štakama – rekla je Nada Filipović.

Nadinu priču potvrila nam je i njena susjeda Katarina Matić (Tuškanac 37a) koja upozorava na još jedan problem.

– Briga Keruma za sve nas. Zid kojim je opasao svoju parcelu suzio nam je ionako uzak izlaz na ulicu Tuškanac. Do naših dvorišnih kuća ne mogu doći niti vatrogasci ni vozila hitne pomoći. Moga teško bolesnog supruga bolničari su morali po klizavim pločama, kojima je Kerum popločio dio našeg puta, nositi sve do kolnika ulice Tuškanac – ispričala nam je Katarina Matić.

Nada Filipović kaže da Željka Keruma nije vidjela već četiri godine, a da na broju 39, na jedinoj etaži koja je uređena, stanuju njegovi nećaci koji također ignoriraju problem.

– U svojim skupocjenim automobilima u dvorište se penju preko tih rupa, ali to ih ne zabrinjava previše. Kažem im: pa uništit ćete si taj svoj mercedes. Oni samo odmahuju rukom – priča nam još jedan Kerumov susjed.

Stanari su razočarani i time što Kerumovi nećaci ne žele komunicirati.

Šminkerski automobili
S njima su danas pokušali popričati i Večernjakovi reporteri. Kako su u dvorištu bila parkirana dva automobila: BMW-ova limuzina i šminkerski mercedes (Brabus) – za koje susjedi tvrde da se njima koriste Kerumova rodbina, ušli smo u dvorište i pokucali na vrata. Zvona nema. Tek nekoliko žica koje vire iz zida pored ulaznih vrata. Iako pretpostavljamo da je netko bio u kući, nitko nam nije otvorio vrata. Zapravo je nevjerojatno da obitelj jednog od najbogatijih Hrvata živi u poludovršenoj kući, bez ploče s adresom, poštanskog sadnučića, zvona, table s prezimenom stanara na ulaznim vratima, nesvršenim prizemljem čija su vrata otvorena...

Do Kerumova komentara nismo uspjeli doći jer nam se nije javljao na telefonske pozive niti nam je odgovorio na pitanja koja smo mu prenijeli preko njegove glasnogovornice Ivane Viđak Bjedov.

Komentara 6

Avatar Ivica6
Ivica6
22:04 07.05.2010.

Jedna stvar mi nije jasna. Rupe nisu smetale prije, DOK KERUM NIJE KUPIO NEDOVRŠENU GRADNJU? Bez želje da branim Keruma, živo mi se j..e za njega... ali zašto nisu novine pisale prije dok se radilo na gradilištu, da je putt zagrađen ili da su rupe po njemu? Još jedan jadni novinar koji samo pokušava dići tiražu!

OB
-obrisani-
00:37 07.05.2010.

Draga Nado , zavrsit ce on to radiliste cim skupi malo novca.

OB
-obrisani-
01:35 07.05.2010.

MA toga ima na svakom koraku ,kad u bivšoj Šugi Titovci su gradili di i kako hoće bez dozvola a tako se i nastavilo ,prave se neke takozvane vile, da velike kuće da dođeš do njih samo na magarcu se more i ako more sa autom šta ako netko drugi dolazi suprotno,a normalno je danas ako uzmeš parcelu što je uredu i po dozvoli ogradiš svoje i normalno da ćeš bit na putu tih divljih građevina bio to Kerum ili ti i ja isto je,nažalost bi se trebalo toga pola srušit da izgleda na prave kvarte i ulice i kuće ,nego pokažeš strancu sliku fine kuće kad to dođe u posijetu čovik se uplaši i nemore vijerovat kakvi su pristupni putevi kućama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije