Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žele se osamostaliti

Kerum bi mogao izgubiti istočni dio Splita i 10.000 stanovnika!

split panorama
Ivo Čagalj/PIXSELL
25.01.2012.
u 16:12

Stobreč, Žrnovnica i Šine organizirat će potpisivanje peticije kojom traže administrativno odvajanje od Splita

Mjesni odbori Stobreč i Žrnovnica te Gradski kotar Šine, u kojima živi 10-ak tisuća ljudi, žele se odvojiti od grada Splita i osnovati vlastitu općinu! Nezadovoljni su, tvrde, odnosom splitskih vlasti prema istočnim dijelovima grada već 20 godina, a ništa se nije promijenilo ni otkako je Željko Kerum na vlasti.

– Nema nas u strategiji razvoja Splita, a ni u proračunu za 2012. nema ničeg iz našeg plana rada. Stobrečka je riva podlokana, plaže su nam završile u moru, nije dovršen kolektor... Mi smo Gradu Splitu iz Stobreča poslali 120 dopisa, a odgovorili su nam na nekih pet posto – kaže Sandra Parlov, predsjednica MO-a Stobreč. Ogorčena je što većina vladajućih zastupnika dolazi iz istočnih dijelova grada, koje su zaboravili.

Stobreču je ukinuta i turistička zajednica pa mjesto nema nikakvu korist od 24.000 noćenja u prošloj godini.

Jerko Aljinović, predsjednik MO-a Žrnovnica, potvrđuje nam tu priču.

– Prikazuju nas kao teret grada Splita s nebrojeno puno problema. Mi mislimo da ćemo te probleme lakše riješiti budemo li samostalni. Ne želimo opterećivati grad, potencijale imamo i vidimo bolji prosperitet budemo li samostalni – kaže Aljinović. Dodaje da su imali niz sastanaka s dogradonačelnikom Jurom Šundovom, vezanim za probleme svog mjesnog odbora, a nikada nisu dobili ni zapisnik da ga mogu prozvati za obećano, a kamoli da su ikakav napredak postigli.

No dogradonačelnik Šundov kaže da o inicijativi izdvajanja nikad nisu razgovarali.

– Nije mi poznato pa vam ne bih mogao komentirati – kaže Šundov.

U istočnim dijelovima grada najavljuju da će početi potpisivati peticiju, koju će predati Gradu Splitu i tražiti referendum o svom odvajanju.

Komentara 16

SU
sula
18:19 25.01.2012.

da ih \"ne izgubi\" neka povedu i njega...

DE
dejavu
16:36 25.01.2012.

Brkana iz trogira za pridsednika !

QW
qwas33333
18:12 25.01.2012.

5%. pa reci 6 komada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije