Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZALJEVSKA KRIZA

Trump 'ukorio' Katar zbog terorizma, pa poslao kontradiktornu poruku

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
10.06.2017.
u 11:59

Nakon što je prekinula veze s Katarom, Saudijska Arabija je priopćila da je predana "odlučnoj i brzoj akciji za prekidanje svih izvora financiranja terorizma"

Saudijska Arabija i Bahrein pozdravili su u subotu zahtjev američkog predsjednika Donalda Trumpa upućen Kataru da prestane podupirati terorizam, ali nisu odgovorili na poziv State Departmenta da smanje pritisak na tu zemlju u Perzijskome zaljevu.

Nakon što je prekinula veze s Katarom, Saudijska Arabija je priopćila da je predana "odlučnoj i brzoj akciji za prekidanje svih izvora financiranja terorizma", a prenijela je državna novinska agencija SPA pozivajući se na "službeni izvor".

U odvojenoj izjavi objavljenoj u petak, Ujedinjeni Arapski Emirati pohvalili su "Trumpovo vodstvo" u traženju da Katar okonča potporu ekstremizmu.

Trump je optužio u petak Katar za financiranje terorizma dok su Pentagon i američki državni tajnik Rex Tillerson pozvali Saudijsku Arabiju i ostale zemlje Zaljeva da ublaže blokadu Katara, rekavši da ona izaziva neželjene humanitarne posljedice i utječe na borbu protiv IS-a.

Saudijska Arabija, Egipat, Bahrein i Ujedinjeni Arapski Emirati u ponedjeljak su zaredom objavili da prekidaju diplomatske veze s tim malim emiratom koji optužuju da podupire terorizam i glavnog suparnika Iran, a što Katar odbacuje.

Komentara 2

IL
ilijan
12:09 10.06.2017.

S. Arabija je glavni financijer terorizma. Doći će i oni na red.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije