Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U BLOKADI

Totalni rat protiv Katara: Al Jazeera na udaru hakera

Katar
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
08.06.2017.
u 20:37

Napadi se događaju samo nekoliko dana nakon što je Saudijska Arabija Kataru poslala listu od 10 zahtjeva koje Doha mora ispuniti

Internetske stranice i digitalne platforme Medijske mreže Al Jazeera na udaru su neprestanih i sustavnih hakerskih napada.

Al Jazeera, vodeća medijska kuća iz Katara, izvještava kako su napadi sve jači, ali svi dijelovi platforme trenutno su operativni.

Napadi se događaju samo nekoliko dana nakon što je Saudijska Arabija Kataru poslala listu od 10 zahtjeva koje Doha mora ispuniti kako bi države u regiji ponovno uspostavile diplomatske odnose s Katarom.

Među zahtjevima je i prekid svih veza s Iranom, palestinskim pokretom Hamas i pokretom Muslimanska braća.

Traže se i ograničenja u radu same Al Jazeere zbog optužbi kako neprestano stvara i širi lažne vijesti

Pored Saudijske Arabije, na prekid diplomatskih veza i određene blokade Katara zbog podrške terorizmu, odlučili su se Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein, Egipat, Maldivi, Mauritanija, te međunarodno priznate vlasti Jemena i Libije.

Komentara 15

Avatar Zgubider.
Zgubider.
22:38 08.06.2017.

Saudijska Arabija, zemlja u kojoj se osuđenicima na smrt odrubljuju glave (?!), zemlja u kojoj žene ne smiju voziti automobil (?!), zemlja u kojoj žene ne smiju bez bližeg muškog rođaka same na ulicu (?!), zemlja u kojoj se morate 5 puta na dan moliti i ići u đamiju (?!), itd. – blokira uz američku pomoć jednu suverenu zemlju koja je po demokraciji iznad njih! Koja je razlika između Sirije i Saudijske Arabije? Assad nije američki sluga pa je automatski proglašen diktatorom (Kao i Sadam Husein i Moamer El Gadafi). U Saudijskoj Arabiji je na vlasti najteža diktatura, ali kako diktator i njegova svita prodaju Americi naftu i tako zarađeni novac većinom ulažu u Ameriku, diktatura biva automatski proglašena najsvijetlijom demokracijom! Prije dva tjedna Trump je Saudijskoj Arabiji prodao oružje u vrijednosti od 300 miljardi $ kako bi se diktatura očuvala a nafta i dalje tekla…

OD
odisej22
21:11 08.06.2017.

Saudijci hoće iskoristiti ovog idiotskog Trumpa i ratovati preko Qatara sa Iranom. Kao Saudijci u borbi protiv islamizma a vahabije najortodoksniji u mržnji prema svemu različitom.

ST
stomiovotreba
23:44 08.06.2017.

Muslimaska braca su u Egiptu ucinili najveci zlocin kojeg se grozi Saudijska Arabija - pokazali su da se na vlast moze doci izborima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije