Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Kako su i zašto poznati Hrvati opljačkali Muzej u Zagrebu

Koliko vremena, živaca i dobre koordinacije je potrebno da se izvede vrhunska pljačka dobro čuvanog muzeja, saznali su svi koji su prisustvovali još jednom izazovu u sklopu Escape Room Arene Zagreb
17. veljače 2017. u 16:53 1338 prikaza
The Museum Robbery
Foto: Edin Tuzlak/Klinka PR
Pogledajte galeriju 1/21

Suočeni sa 60 minuta sata koji odbrojava, zaključani u sobi s još nekoliko osoba, gosti Escape Room Arene Zagreb, shvatili su koliko je zapravo složeno rješavati zadatke i kako igra ponekad može biti nemilosrdna u kažnjavanju propusta. Bila je ovo zapravo odlična prilika da se javnosti i medijima predstavi The Museum Robbery, nova soba za igru, koja je otvorena u sklopu Escape Room Arene Zagreb, mjesta gdje je cilj bio kroz cijeli niz logički povezanih zagonetki, razbijanja kodova i traženja tragova doći do konačnog rješenja nimalo lakog zadatka. “Museum Robbery” tehnički je najzahtjevnija i najteža soba po svojoj konfiguraciji što su saznali igrači, koji su imali privilegij sudjelovati u realnoj pljački muzeja i koji su pokušavali u zadanom vremenu riješiti veliki broj zadataka i zamki koji se nalazio pred njima.  

Koliko je teško biti fokusiran i skoncentriran na svaki novi izazov uvjerili su se Ante Vrban, Antonija Stupar Jurkin, Davor Bienenfeld sa suprugom Anom Lenom, Matej Đorđević i supruga Đurđica, Jan i Helena Štedul, Robert Kurbaša, Pamela Ramljak sa suprugom Mladenom, Max Hozić i mnogi predstavnici medija koji nisu propustili ovu jedinstvenu priliku da se i sami okušaju u Escape Room izazovima. Iako je gotovo svima ovo bio prvi susret s ovakvom vrstom zabave, pokazali su zavidno umijeće rješavanja i najzahtjevnijih zadataka, potvrđujući da unatoč svakodnevnim životnim obavezama, još uvijek uživaju u dobrim i kreativnim igrama, koje ih vraćaju u nezaboravne čari djetinjstva.

Uz puno smijeha, dobre zabave, sve sobe su dobile svoja rješenja, a uz malo muke, poneku psovku i logičkog zaključivanja u večeri punoj novih saznanja nije bilo poraženih. Ne krijući zadovoljstvom viđenim, mnogi su potvrdili da je Escape Room Arena, mjesto na kojem se zaboravljaju stres i životne brige, a ulaskom u sobu zapravo stvara jedan novi svijet koji pruža zadovoljstvo i mogućnost odličnog provoda s dragim ljudima. I upravo su ta povezanost i dobra atmosfera obilježili lijepo druženje u Escape Room Areni, potvrđujući da uz dobru ekipu i malo dobre volje ne postoje nerješive zagonetke.

ANALIZA
Može li se scenarij SDP-a i Možemo! ponoviti na desnici? Evo što kažu analitičari
HUO
SAMO NA VEČERNJI TV-U OD 13 SATI
Doznajte kako se možete osigurati i financijski zaštititi od privatnih i poslovnih rizika