Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokajanje

“Kajem se, najljepše godine života proveo sam po zatvorima”

12.11.2010.
u 20:00

Odlučio sam da ću, kad odslužim kaznu, promijeniti svoj život, uz kćer nisam bio dok je odrastala, sina nisam upoznao, branio se Knežević

Kontroverzni Robert Knežević (37), poznat po tome što je poslije lanjskoga bijega iz gospićkog zatvora pisao sutkinji pismo o razlozima svog čina, uoči presude u Zagrebu biranim riječima pokajao se za svoje grijehe obećavši da će, kad odsluži kaznu, započeti s uzornim građanskim životom u kojem više neće biti mjesta kriminalu.

Propustio cijeli život

Rijetko se u sudnicama može od optuženika čuti takva vrsta kajanja, a tek će vrijeme pokazati je li Knežević bio iskren ili je njegova pokajnička obrana služila ublažavanju kazne. Knežević je pred zagrebačkom sutkinjom Sandom Bramberger Ostojić u ponovljenu procesu osuđen na tri i pol godine zatvora zbog prijevare teške 195.000 eura, odnosno preprodaje tuđeg zemljišta i krivotvorenja isprave, a drugooptuženi Mladen Vladović (55) dobio je godinu i devet mjeseci zatvora. Knežević je priznao bez dvoumljenja krivnju, govoreći kako ga je otrijeznio uvid u vlastiti sudski spis jer je postao svjestan da je već godinama pod policijskim tretmanom ili u zatvoru.

– Tako sam propustio najljepši dio svog života. Kad to kažem, mislim na svoju suprugu koja mi je cijelo vrijeme odana i koja je cijelo vrijeme uz mene. Mislim na kćer (sada je tinejdžerica, op. a) uz koju nisam bio kad je odrastala, mislim na sina kojeg praktički nisam imao priliku ni upoznati... Odlučio sam da više neću voditi život kakav sam vodio. Ova moja odluka nije samo zbog suda nego prije svega zbog moje obitelji jer sam dobio zadnju šansu da promijenim svoj život i da ga uskladim s prihvaćenim društvenim normama – svečano je obećao Knežević.

Nema više smisla bježati

Mlađeg sina nije imao priliku upoznati jer je poslije njegova rođenja uglavnom bio po zatvorima. Zbog žene i djece Knežević je molio da mu sud ublaži kaznu jer je tužiteljstvo za njega tražilo četiri godine zatvora. Protiv njega se vodi još jedan proces u Rijeci, ali, kaže, čvrsto je odlučio da će, kad odsluži kaznu, započeti s normalnim životom. Shvatio je i kako nema smisla bježati iz zatvora, što je prije činio. Zadnji put pobjegao je iz gospićkog zatvora na glavni ulaz, iskoristivši trenutak dok su ga policajci pratili do poluotvorenog odjela na kojem ga je čekala supruga.

Ključne riječi

Komentara 5

RO
RobZidovi
01:48 13.11.2010.

Jednom kriminalac uvijek kriminalac.

OB
-obrisani-
08:05 13.11.2010.

13.11.2010. u 01:48h GMC Sierra je napisao/la: Jednom kriminalac uvijek kriminalac. ============================================= Ovo si \"naštrebao\" u......\"kumrovečkoj školi\"!!???? Siguran sam kako si ti neka \"teška poštenjačina\" i, da, \"nikada nisi počinio, ništa, nečasni i protivno zakonu\"!!! Mnogi ljudi su se pokajaliali za svoje grijehe i, promijenili pa, zašto ne bi i ovaj !!???

DH
dalibor.hren
09:19 13.11.2010.

Ak je najljepše godine života proveo u zatvoru, nek tamo i ostane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije