Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Božinović:

'Kada bi broj oboljelih padao nekoliko dana, išli bi prema dodatnim olakšavanjima'

Davor Božinović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
31.03.2020.
u 22:03

Ukoliko se pojavi žarište koje se odmah ne ugasi, možemo očekivati veći rast broja zaraženih. Zato je važno da se ova situacija ne podcijeni, kaže Božinović

Bilo bi sjajno kad bi broj oboljelih padao nekoliko dana, onda bi vjerojatno išli prema nekim dodatnim olakšavanjima. Ali to je sve stvar koja se procjenjuje na dnevnoj bazi, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović gostujući u Dnevniku Nove TV.

Za ukidanje mjera kazao je kako je smanjenje broja zaraženih znak da smo na dobrom putu.

– S tim da, sve dok mi ne znamo kako se taj virus može zaustaviti ili proizvodnjom nekog lijeka ili cijepljenjem, sve do tada je moguće da on bukne i to eksponencijalno. Ukoliko se pojavi žarište koje se odmah ne ugasi, možemo očekivati veći rast broja zaraženih. Zato je važno da se ova situacija ne podcijeni, da je nitko ne podcijeni za sebe, svoju obitelj i za okolinu u kojoj radi – rekao je.

VIDEO Vodeći hrvatski znanstvenici predviđaju kad bi mogla završiti pandemija

Komentirao je i današnju izjavu kojom je poslao poruku o prvotravanjskim šalama.

– Šala može, ali ne o tome da se podvali o tome da je neka mjera ukinuta, da ljudi mogu izaći i šetati vani, to može biti opasno. Šala može, ali ne na temu koronavirusa – rekao je Božinović.

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar Asterix
Asterix
22:38 31.03.2020.

Jedan od preduvjeta za popuštanje mjera je i redovna opskrba tržišta maskicama. Izgleda da ćemo i mi neko vrijeme morati šetati s maskama poput Kineza.

DE
decurro
22:17 31.03.2020.

Svaki dan 1000 na birou za zapošljavanje, više na birou nego zaraženih, prosle godine 50000 zarazenih od gripe, 50 umrlo, ako ovako nastave vise ce umrijeti od gladi nego od korone.

DU
Deleted user
22:13 31.03.2020.

Daj Bože ali nisam baš siguran.Vrhunac kroz petnaest dana onda silazno.Kina je primjer.Corona vladala dva i pol mjeseca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije