Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽE NOVA PROMJENA

Vrijeme nam opet sprema velike promjene. Treba se pripremiti na veliko zahladnjenje

Olujno jugo u Kaštel Starom
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/3
Autori: Hina, Večernji.hr
11.12.2023.
u 07:28

Umjereno do pretežno oblačno, na kopnu ujutro ponegdje s maglom očekuje Hrvatsku u ponedjeljak, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) napominjući kako će najviša temperatura u većini krajeva biti između 8 i 14 Celzijevih stupnjeva.

Mjestimice malo kiše bit će uglavnom na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti. Vjetar će puhati povremeno umjeren jugozapadni, u gorju i jak, mjestimice s olujnim udarima u drugom dijelu dana, a na Jadranu umjereno i jako jugo.

Magla, mjestimice gusta, smanjuje vidljivost na cestama u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i Slavoniji, stoga je važno brzinu prilagoditi uvjetima na cestama. Zbog magle su na snazi upozorenja za četiri regije, osječku, zagrebačku, karlovačku i gospićku. 

VEZANI ČLANCI 

U utorak nas opet očekuje promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima. Na sjevernom Jadranu te u Lici i Gorskom kotaru uz povremeno više oblaka, dok će na mjestima padati i kiša. Vjetar na kopnu većinom slab, na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 0 do 4, na Jadranu između 9 i 12. Najviša dnevna temperatura kretat će se  od 7 do 11, a na moru između 13 i 16°C, javlja DHMZ.

Južina i suho vrijeme najvjerojatnije će nas pratiti sve do kraja tjedna, dok se prognozira da nas vrhunac zatopljenja očekuje u srijedu. Novo zahladnjenje moglo bi nastupiti tijekom četvrtka navečer, kada će na Jadranu zapuhati i bura koja će tijekom večeri postati olujna. 

Tako nam drugi dio tjedna donosi i ponovni pad temperatura.

VIDEO Konvoj s Bradleyima na putu za Slavonski brod

Komentara 2

OT
otrovnijezik
13:21 11.12.2023.

Nešto nije u redu sa nagibom Zemlje i gravitacijom jer kod nas se more izljeva i potapa priobalje a s druge strane Panamski kanal nema dostav vode. Kao da je voda otekla na ovaj dio Zemlje. :):):):):):):) Ah to globalno zatopljenje.

MO
montello
09:39 11.12.2023.

kišni tjedan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije