Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skup sdp-a u splitu

Jurjević: HDZ se bavi sobom, nama su ostavili uništeno gospodarstvo

sdp,split (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/5
20.05.2012.
u 13:12

Ministar financija Slavko Linić rekao je novinarima kako se brojni hrvatski projekti žele podržati od stranih financijskih institucija i banaka, a mi moramo biti efikasni u njihovu izvođenju.

Dok u Zagrebu hadezeovci biraju svoje vodstvo, u Splitu se održava izvještajna tematska konvencija SDP-a Splitsko-dalmatinske županije posvećena gospodarskom stanju Dalmacije na kojoj se okupilo čak šest ministara iz SDP-a.

- HDZ se danas bavi sam sobom, a nama su ostavili gospodarsku situaciju, stradalo, opljačkano, uništeno i devastirano gospodarstvo. Gospodarstvo u Dalmaciji bačeno je na koljena. To je ono što su nama ostavili - kazao je na početku konvencije saborski zastupnik SDP-a Marin Jurjević.

Linić: Imamo milijardu eura
Ministar financija Slavko Linić rekao je novinarima kako se brojni hrvatski projekti žele podržati od stranih financijskih institucija i banaka, a mi moramo biti efikasni u njihovu izvođenju.

- Sve je u našim rukama. Hrvatskoj je na raspolaganju oko milijardu eura samo od tri banke - najavio je Linić.

Mirando Mrsić ministar rada i mirovinskog sustava rekao je kako su apsolutno netočne informacije da su sezonski radnici počeli dobivati otkaze zbog Vladine mjere davanja 1600 kuna novozaposlenim osobama. Mrsić tvrdi kako je ta mjera usmjerena samo na radnike koji posjeduju visoku stručnu spremu. Ministar poduzetništva i obrtništva Gordan Maras istaknuo je kako je HDZ napravio to da Dalmaciju danas prepoznaju samo po gospodarskim problemima. Poručio je kako će ubuduće u privatizaciji maksimalno podržavati radničko dioničarstvo.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić drži kako je nevažno što govore SDP-ovi politički protivnici jer se SDP mora okrenuti budućnosti. Obećao je da će nakon saniranja hrvatskog zdravstvenog sustava gradovi i općine dobiti Domove zdravlja što znači da će biti njihovi osnivači i vlasnici.

Ingrid Antičević Marinović kazala je neka nas puste oni koji su novac trpali u vreće, a Hrvatsku bacili u jamu. Na izvještajnoj konvenciji županijske organizacije SDP-a sudjeluje i ministar uprave Arsen Bauk, potpredsjednik Vlade Branko Grčić i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Komentara 117

OB
-obrisani-
13:38 20.05.2012.

bre jurcevicu ko vi 2003 dvehiljade i trece godine a ne dvijetisuce i trece godine

Avatar nekakav
nekakav
13:39 20.05.2012.

hm, ti političari. pa nek se sdpovci sjete što su ostavili hdz-u 2003-e. nismo zaboravili što su onda radili, nismo zaboravili milijardu danu linićevu prijatelju vrhovniku.. a-a, sve mi pamtimo, i brojimo. nego, ovaj grčić.. jel to onaj koji je fakultetske novce držao u propaloj banci? :) tako će i našu zemlju voditi godinu-dvije, do prijevremenih, ne? pa koga briga za reginalne domjenke kukurikavaca?! radničko dioničarstvo? dalmacija je na koljenima radi hdz-a? jesu oni normalni? pa radnici jadrankamena su svoje dionice, koje btw. nisu otplatili, prodali novome gazdi, orešaru. i što bi htjeli? i ovce i novce? i još voditi, upravljati firmom? e nejde, mali moji kukurikavci! narod je pao u još veću apatiju, a zasluge imaju ovaj puta samo sdpovci sa priljepcima. bave se kadroviranjem, samim sobom. takvi nemaju rezultata. podigli su cijene struje, plina, da bi imali novaca za manipuliranje. imate predivan skeč, top lista nadrealista, štrajk u rudniku. pogledati molim, pa uhvatiti sličnosti s današnjim oligarhima na vlasti. pred pola godine ste piskarali da je todorić hdzov, a sada čačić javno veli da on, čačić, služi todoriću.

DU
Dudek
21:13 20.05.2012.

Gopodine, Ostojić vaša politička stranka SDP je anti HVATSKA partija. Vaša stranka je imala lošu prošlos a zato nemože imati dobru budućnost. Bojkotirali ste samostalnos R.Hrvatske. Pametnom je to dosta. Imate u stranci udbaše nih morate van iz stranke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije